ГоловнаПолітика

Суд відправив Микитася під домашній арешт

Колишній депутат не вніс 100 млн гривень застави.

Суд відправив Микитася під домашній арешт
Фото: Вищий антикорупційний суд / Youtube

Вищий антикорупційний суд відправив колишнього народного депутата, експрезидента будівельної корпорації "Укрбуд" Максима Микитася під домашній арешт через те, що він не виконав умов попереднього запобіжного заходу та не вніс застави.

Через це Спеціалізована антикорупційна прокуратура попросила про арешт Микитася з можливістю вийти під заставу після сплати 100 млн гривень. Суд задовольнив це клопотання лише частково.

"Суд постановив клопотання прокуратура задовольнити частково. Змінити запобіжний захід у вигляді застави на запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, заборонивши йому без дозволу прокурора, детектива, слідчого судді цілодобово залишати житло", – оголосив суддя в четвер.

Нагадаємо, що Микитася підозрюють у привласненні майна Національної гвардії, з якою "Укрбуд" уклав угоду, за якою на території колишньої військової частини мали побудувати житловий комплекс, а Нацгвардія за це мала отримати там 50 квартир і 30 паркомісць. Але у 2016–17 роках сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилася від квартир і паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку на околиці Києва, вартість яких, як потім встановила проведена експертиза, виявилася на 81,6 млн грн меншою.

Також Микитасю закидають дачу 125 тисяч доларів хабаря голові Національної гвардії Юрію Аллерову.

У жовтні 2019 року Микитася взяли під варту із заставою 80 млн гривень, які він сплатив. У квітні ВАКС постановив стягнути гроші до держбюджету у зв'язку з порушенням Мікітасся одного із зобов'язань, встановленого йому судом (Апеляційна палата пізніше вирішила стягнути тільки 30 млн, а не всі 80 млн).

Після цього йому призначили новий запобіжний захід у вигляді застави 100 млн гривень, яку він оскаржив. Грошей ексдепутат не вніс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram