ГоловнаПолітика

Прокуратура почала розслідування через пом'якшення карантину у Черкасах

У місті створені мобільні групи поліції для роботи з бізнесом.

Прокуратура почала розслідування через пом'якшення карантину у Черкасах
Черкасская ОГА
Фото: ck-oda.gov.ua

Прокуратура Черкаської області почала розслідування щодо посадових осіб міської ради Черкас через пом'якшення рішення про ослаблення карантину у місті.

Про це повідомляється на сайті прокуратури Черкаської області.

"Слідчим відділом Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області на підставі публікацій в мережі Інтернет внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо можливих неправомірних дій посадових осіб Черкаської міської ради при прийнятті рішення про послаблення карантину на території м. Черкаси, яке суперечить рішенню КМУ № 211 від 11.03.2020, постанові № 14  від 27.04.2020 та протоколу № 21 регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  від 30.04.2020 (ч. 1 ст. 325 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Зараз у Черкасах працюють слідчо-оперативні групи з метою виявлення порушень санітарних правил і норм щодо запобігання захворюванню. Окрім того, для забезпечення виконання вимог чинного законодавства на території міста створені мобільні групи поліції з проведення превентивної роботи серед представників малого і середнього бізнесу та вжиття заходів щодо недопущення поширення захворювань, викликаних коронавірусом.

Зазначається, що наразі слідство триває, слідчими і процесуальними керівниками розроблено план першочергових слідчих (розшукових) дій, вживаються заходи щодо всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин події.

Перебіг розслідування цього провадження контролюється органами прокуратури Черкаської області.

Нагадаємо, виконавчий комітет міськради Черкас послабив карантинні обмеження для частини підприємців з 1 травня. Після цього поліція відкрила кримінальне провадження щодо влади міста, а глава МВС Арсен Аваков закликав Бондаренка припинити ризикувати життям і здоров'ям людей і додав, що реагування "буде жорстким".

У відповідь Бондаренко заявив, що ослаблення карантину у місті - безпечне, а правоохоронні органи він не боїться. 1 трваня його викликали на допит.

Пізніше Зеленський заявив, що мер Черкас плутає слова "децентралізація" й "автономія".

Зараз в Україні діють суворі карантинні обмеження, встановлені Кабміном у березні 2020 року. В Офісі президента заявили про підготовку до часткового зняття карантинних обмежень після 11 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram