ГоловнаПолітика

Пристайко: кілька тисяч українців зможуть виїхати на сезонні роботи за кордон

Для них організують чартерні рейси.

Пристайко: кілька тисяч українців зможуть виїхати на сезонні роботи за кордон
Фото: Макс Левин

Найближчим часом за кордон можуть виїхати кілька тисяч сезонних працівників, для яких українські перевізники організують чартерні рейси. Про це заявив на брифінгу віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Вадим Пристайко, повідомляє "Європейська правда".

"Ведеться мова про тисячі людей для працевлаштування, ми говоримо про декілька сотень рейсів, які доведеться здійснити нашим авіалініям, щоб перевезти таку групу людей. Очікують працевлаштування наших людей Польща, Німеччина, Чехія і взагалі країни навколо України", - сказав Пристайко.

Він розповів, що вже проведено переговори з представниками Австрії та Ізраїлю, на понеділок заплановано переговори з фінськими колегами.

"До нас вже звернулися кілька урядів про те, що очікуються організовані групи українців. Я вчора говорив з австрійським міністром закордонних справ, і мова йде про 802 наших працівників, яких очікують 44 фірми. Є переговори з Ізраїлем, в понеділок очікується розмова з фінськими колегами", - сказав Пристайко.

Нагадаємо, Вадима Пристайка призначено відповідальним за переговори з країнами, які хочуть залучити українців до сезонних робіт. А міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що в Кабмін такі заявки вже надходять і кожен запит розглядатимуть окремо.

Кабінет Міністрів заявив, що розглядатиме окремо кожен запит про сезонних працівників з України і прийматиме рішення, зважаючи на епідемічну ситуацію.

Раніше голова МЗС Дмитро Кулеба підтвердив, що Україна отримує звернення від держав-партнерів про потребу в українських працівниках, але на тлі пандемії відправляти їх за кордон "нелогічно".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram