ГоловнаПолітика

Уманський готується стати радником Єрмака

Указ очікується днями.

Уманський готується стати радником Єрмака
Игорь Уманский во время заседания кабмина 20 марта, 2020
Фото: kmu.gov.ua

Колишній міністр фінансів Ігор Уманський найближчим часом може бути призначений радником глави Офісу президента Андрія Єрмака. Про це LB.ua стало відомо з власних джерел у владі.

У розмові з LB.ua Уманський підтвердив можливість такого призначення.

"Мені дійсно зробили таку пропозицію", - зазначив він.

Крім того, Уманський очікує, що "найближчим часом при главі ОПУ буде створена координаційна група силовиків і аналітиків, які серйозно займуться публічними фінансами".

За інформацією LB.ua, указ про призначення Уманського буде виданий завтра/післязавтра.

Також зараз тривають пошуки кандидатури радника глави ОПУ, який займеться координацією дій силовиків у зазначеній вище групі радників.

Нагадаємо, Ігор Уманський місяць обіймав посаду міністра фінансів у Кабінеті Міністрів Дениса Шмигаля. 30 березня цього року він був звільнений парламентом за поданням прем'єр-міністра. В інтерв'ю LB.ua Ігор Уманський заявив, що причиною звільнення, крім іншого, стали його вимоги звільнити голів Податкової та Митної служб. Також, за його словами, "від "скручувань" ПДВ бюджет України щомісяця недоотримує 5 млрд гривень".

Своєю чергою, прем'єр-міністр Денис Шмигаль, коментуючи LB.ua звинувачення Уманського, зазначив, що "обидва керівники (податкової та митниці) зараз працюють".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram