ГоловнаПолітика

Шмигаль: пом'якшення карантину відбудеться не раніше ніж у травні

ВООЗ закликала країни не знімати обмеження завчасно.

Шмигаль: пом'якшення карантину відбудеться не раніше ніж у травні
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що пом'якшення карантину відбудеться не раніше ніж у травні.

Про це він сказав під час засідання уряду в середу.

"Економіку потрібно буде запускати. Якщо буде зафіксована динаміка зниження захворюваності, то тільки в травні ми почнемо говорити про можливе пом'якшення карантинних заходів. Це точно не буде зроблено з 14 квітня, як було вказано в деяких фейкових повідомленнях, що вчора поширилися в Україні. Упродовж квітня ми не відступимо від того карантинного режиму, який запроваджено, він зберігатиметься до визначеної раніше дати - 24 квітня, і, радше за все, буде продовжений до початку травня", - повідомив Шмигаль.

За його словами, Всесвітня організація охорони здоров'я попросила не пом'якшувати карантинні заходи там, де вони дають результат.

"Україна - одна з таких країн, де рекомендують продовжити якомога довше, скільки буде витримувати економіка і морально-психологічний стан людей, тому що це ефективний спосіб порятунку життів українців", - сказав Шмигаль.

Нагадаємо, карантин в Україні ввели 12 березня, а на початку квітня його максимально посилили - заборонено відвідувати громадські місця без маски і збиратися більш ніж по двоє.

Згідно з рішенням Кабінету Міністрів, такі заходи діятимуть до 24 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram