ГоловнаПолітика

Зеленський обговорив з місцевою владою ситуацію з коронавірусом у регіонах

Насамперед главу держави цікавила ситуація в Чернівецькій, Тернопільській областях та Києві.

Президент Володимир Зеленський провів селекторну нараду з керівниками обласних державних адміністрацій та мерами міст щодо ситуації з коронавірусом у регіонах.

Фото: пресслужба президента

Як повідомляє пресслужба президента, насамперед главу держави цікавила ситуація в Чернівецькій, Тернопільській областях та Києві, де зафіксовано найбільшу кількість випадків зараження, а також у Миколаївській області - єдиному регіоні, де досі немає лабораторно підтверджених випадків COVID-19.

"Голови Чернівецької та Тернопільської обладміністрацій повідомили, що жителі регіонів позитивно відреагували на додаткову карантинну рекомендацію залишатися вдома протягом вихідних - з 13:00 суботи до 6:00 понеділка. Керівники згаданих регіонів відзвітували про заходи щодо протидії епідемії", - йдеться в повідомленні.

Фото: пресслужба президента

Глава Миколаївської ОДА повідомив, що зараз в інфекційній лікарні перебувають 9 пацієнтів з підозрою на коронавірус, але наразі жоден тест не показав позитивного результату. Було прийнято рішення спрямувати в Миколаївську область перевірку з Міністерства охорони здоров'я, "щоб переконатися в правильності проведення тестів".

"Президент зазначив, що зараз не час для обговорення повноцінного відновлення роботи громадського транспорту, оскільки через великодні свята квітень є дуже небезпечним місяцем з погляду зараження.

Глава держави також повідомив, що центральна влада розглянула пропозиції регіональних керівників про зміни до бюджету", - наголошується в повідомленні.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що уряд підтримав ідеї про забезпечення продуктовими наборами самотніх людей і про централізацію закупівлі обладнання.

Раніше глава держави закликав українців на карантині "не перетворюватися на ображених дітей" , а також запевнив, що влада робить все, щоб громадяни могли святкувати Великдень вдома.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram