ГоловнаПолітика

Зеленський повідомив про "принципове рішення" щодо великодніх богослужінь

В Офісі президента відбулася зустріч голови держави і глави Української греко-католицької церкви.

Зеленський повідомив про "принципове рішення" щодо великодніх богослужінь
Фото: http://ugcc.ua

Президент Володимир Зеленський повідомив, що прийнято принципове рішення - дати можливість здійснювати великодні богослужіння і транслювати їх наживо.

Про це повідомляє пресслужба Української греко-католицької церкви за підсумками зустрічі голів держави і УГКЦ, яка 6 квітня відбулася в Офісі президента.

Відзначають, що зустріч відбулася з ініціативи президента.

"У центрі уваги сторін було обговорення викликів і завдань, які стоять перед державою і церквою у зв'язку з поширенням епідемії COVID-19, особливо в контексті святкування найбільшого християнського свята - Великодня. Президент відзначив активну роль УГКЦ у протидії поширенню цієї смертельно небезпечної хвороби", - йдеться в повідомленні.

Президент підкреслив, що великодній період може бути часом найбільшого поширення цього вірусу в українському суспільстві. Тому в цей період на церквах лежить велика відповідальність.

Блаженніший Святослав подякував Зеленському за оцінку зусиль УГКЦ у протидії поширенню коронавірусу.

Окремо глава УГКЦ попросив президента підтримувати "Суспільне мовлення", він наголосив на ролі Національної громадської телерадіокомпанії України, її центральних і регіональних телевізійних, цифрових і радіоплатформ для поширення трансляцій великодніх богослужінь по всій Україні.

"На завершення зустрічі обидві сторони узгодили формат співпраці між церковними і державними органами в різних областях України і обмінялися побажаннями веселих свят Пасхи Господньої і доброго здоров'я", - повідомляє пресслужба УГКЦ.

Нагадаємо, Кабмін перед Великоднем посилив заборону на проведення релігійних зібрань.

Київська митрополія повідомила, що веде діалог з владою щодо "виконання вимог карантину способом, який не передбачатиме повного припинення богослужінь".

Раніше в Православній церкві України заявили про намір ухвалювати рішення про святкування Великодня "в міру наближення відповідного часу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram