ГоловнаПолітика

Порошенко: перед депутатами стоїть вибір - або "банківський" закон, або дефолт і зубожіння України

Якщо гроші дасть МВФ, кошти виділить і ЄС, ЄБРР та Світовий та Європейський інвестиційний банк, нагадав експрезидент.

Порошенко: перед депутатами стоїть вибір - або "банківський" закон, або дефолт і зубожіння України

Голосування в другому читанні за так званий «банківський» закон, який є обов'язковою умовою для отримання Україною міжнародної фінансової допомоги, може стати вододілом в долі держави. Або депутати підтримають економічний порятунок України, або виберуть і швидкий наступ країни-агресора. Про це в ефірі «Свободи Слова Савіка Шустера» заявив експрезидент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

«Є кардинально різні результати, яких очікують ті чи інші учасники цих подій. Перший - чітко зазначив у своєму інтерв'ю «Нью-Йорк Таймс» Коломойський - колишній власник банку. Він сказав: «Зі Заходом треба закінчувати, треба оголошувати дефолт і йти в Росію просити гроші», - нагадав Порошенко.

«Стоїть абсолютно чіткий вибір. Або дефолт і руйнування держави. Це не просто жахливі соціальні результати. Це не просто зубожіння людей. Це не просто зупинка української економіки. Це не просто руйнування всіх соціальних програм держави, тому що Україні ніхто грошей не дасть», - застеріг Порошенко.

«А є інший варіант: коли ми отримаємо кредит від Міжнародного валютного фонду. Якщо дає МВФ - нам дає від 500 млн до мільярда макрофінансової допомоги Європейського Союзу, дає мільярд доларів Світовий банк, дає Європейський банк реконструкції і розвитку, Європейський інвестиційний банк. Формується пакет, який допомагає українській економіці, як кисень, вижити в ці часи», - порівняв Петро Порошенко.

"Тому кожен, хто буде голосувати за друге читання, повинен вибрати. Або ми за Україну, або за те, щоб гроші, які нам нададуть міжнародні фінансові організації, потім в результаті угод забере собі через рішення українського суду Коломойський. Дурнів немає. Ніхто на цих умовах гроші Україні не дасть. І платники податків не повинні сьогодні платити за подібні примхи", - зазначив Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram