ГоловнаПолітика

Депутат Горбенко вилікувався від коронавірусу

Нардепа лікували, зокрема, за допомогою гідроксихлорину.

Депутат Горбенко вилікувався від коронавірусу
Руслан Горбенко
Фото: facebook.com/ruslan.gorbenko

Депутат Верховної Ради Руслан Горбенко ("Слуга народу") вилікувався від коронавірусної інфекції.

"Тест ПЛР дав сьогодні негативний результат. У понеділок випишуть додому. Під час надходження стан був тяжким", - повідомив нардеп у соцмережі "Фейсбук".

Депутат розповів, що його лікували, зокрема, за допомогою препарату з діючою речовиною гідроксихлорин.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов вранці 3 квітня повідомив, що у регіони відправили понад 2 тисячі упакувань цих ліків, ще 750 залишилися в Києві.

Нагадаємо, Верховна Рада дозволила застосовувати для лікування від коронавірусної хвороби COVID-19 незареєстровані лікарські препарати, якщо вони рекомендовані офіційними органами США, країн Євросоюзу, Великобританії, Швейцарії, Японії, Канади, Китаю, Ізраїлю.

2 квітня МОЗ впровадило єдиний державний протокол лікування хворих на COVID-19.

Про те, що Горбенко хворий на коронавірусну інфекцію і госпіталізований в Олександрівську лікарню в Києві, стало відомо 23 березня.

Тоді парламентарій наголосив, що не контактував ні з нардепом Сергієм Шаховим ("Довіра"), ні з нардепом Олександром Лукашевим (ОПЗЖ), у яких теж підтвердили або підозрюють коронавірус.

Горбенко розповів, що 17 березня був на засіданні Верховної Ради, але в масці. Вже 18 березня у нього піднялася температура, 19 березня з'явився кашель.

21 березня він приїхав до лікарні, де у нього виявили запалення лівої легені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram