ГоловнаПолітика

Нардеп Лерос заявив, що до нього додому приїхала СБУ (оновлено)

"Кажуть, приїхали повістку вручати, але вдома мене немає, я по молоко поїхав".

Нардеп Лерос заявив, що до нього додому приїхала СБУ (оновлено)
Гео Лерос
Фото: Міністерство інформаційної політики України

Народний депутат від "Слуги народу" Гео Лерос заявив, що до нього додому приїхали співробітники Служби безпеки.

Про це він повідомив у фейсбуці.

"Приїхала СБУ за адресою мого проживання. Єрмак (голова Офісу президента Андрій Єрмак, - ред.), коли мені чекати на ДБР і прокуратуру? І скажи, нехай бахіли візьмуть. Це не перше квітня, а повний п...ц", - написав Лерос.

Пізніше він додав, що не вдома, а "поїхав по молоко".

Адвокат Масі Найєм у фейсбуці прокоментував ситуацію.

"За місцем реєстрації народного депутата України Гео Лероса дійсно прийшли співробітники Служби безпеки України. Спокійно поговорили з ними. Мета - вручити три повістки на допит на різні дати, починаючи з 3 квітня 2020 року.

Оскільки зараз за тією адресою ні я, ні Гео прибути не зможемо, то домовилися, що ввечері ми прийдемо самі в СБУ, щоб отримати повістки", - написав Найєм.

"Мушу зауважити: такої божевільної швидкості роботи СБУ я не бачив. Нагадує голосування ВРУ за кума Порошенка - Луценка: коли дуже треба, то можуть же", - додав він.

Оновлення. У Службі безпеки підтвердили, що їхні співробітники приходили до Лероса, щоб викликати його на допит у справі про незаконне прослуховування Дениса Єрмака.

"Головне слідче управління СБУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації для відеофіксації зустрічей Дениса Єрмака, тобто злочину, передбаченого ч. 2 ст. 359 Кримінального кодексу. Відеоматеріали були оприлюднені 29 березня 2020 року народним депутатом України Гео Леросом на його сторінці в соціальній мережі «Фейсбук».

Для встановлення об'єктивної істини і притягнення винних осіб до відповідальності під час досудового слідства Головним слідчим управлінням СБ України народному депутату Гео Леросу й іншим особам спрямовані повістки про виклик на допит як свідків у кримінальному провадженні", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що 1 квітня співробітники СБУ прибули за місцем проживання нардепа, але той відмовився особисто отримати повістку і запропонував звернутися до його адвоката.

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, 29 березня Лерос виклав у фейсбуці відео, на яких людина, схожа на Дениса Єрмака (брата голови Офісу президента), проводить переговори про працевлаштування неназваних осіб на посади в органах влади.

У відповідь голова ОПУ звернувся в СБУ і Держбюро розслідувань, щоб встановити походження відео, і звинуватив Лероса в помсті за зрив кадрового призначення. Імені цієї людини він не назвав, але 3 березня, за день до відставки, Кабмін Гончарука намагався призначити заступником міністра інфраструктури Іллю Сагайдака, колишнього заступника голови КМДА Віталія Кличка.

Лерос, своєю чергою, заявив, що звернувся до Національного антикорупційного бюро, де розслідують факт імовірного зловживання впливом.

Андрій Єрмак вважає, що публікація відео з його братом була "спланованою акцією перед позачерговим засіданням Верховної Ради", а у Лероса "був особистий мотив". Брат Єрмака назвав оприлюднені Леросом відео "нарізкою з вирваним контекстом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram