ГоловнаПолітика

Кулеба запросив главу МЗС Китаю відвідати Україну

Востаннє міністр закордонних справ КНР приїжджав в Україну в 2010 році.

Кулеба запросив главу МЗС Китаю відвідати Україну
Дмитрий Кулеба и Ван И
Фото: МИД

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з членом Державної Ради, міністром закордонних справ Китаю Ван Ї.

Про це повідомляється на сайті МЗС

Відзначається, що Кулеба запросив Вана Ї відвідати Україну.

"Ван Ї прийняв запрошення Дмитра Кулеби відвідати Україну з візитом. Він також запросив Дмитра Кулеба відвідати Пекін. Це запрошення було теж прийнято. Крім цього, міністри погодили політичні консультації в Пекіні на рівні своїх заступників", – йдеться в повідомленні.

Востаннє міністр закордонних справ Китаю приїжджав в Україну у 2010 році.

Кулеба подякував уряду КНР за гуманітарну допомогу для боротьби з COVID-19. Як повідомлялося, вантаж із засобами індивідуального захисту для українських медиків прибув до Києва в середу вночі.

"Україна зацікавлена в розвитку стратегічного партнерства з Китаєм. Ви і я маємо всі можливості, щоби наповнити його амбітними проєктами, які приведуть до зустрічі лідерів наших держав", – зазначив Кулеба.

Ван Ї, своє чергою, підтвердив готовність розвивати і зміцнювати стратегічне партнерство з Україною, зокрема, у контексті реалізації ініціативи КНР "Один пояс – один шлях". Також він зазначив "гігантський потенціал співробітництва" двох країн.

МЗС зазначає, що за підсумками минулого року Китай став найбільшим торговим партнером України, обсяг двосторонньої торгівлі досяг рекордних $12,8 млрд.

Нагадаємо, 24 березня президент Володимир Зеленський зустрівся з новим послом Китаю в Україні Фань Сяньжуном. Президент відзначив зусилля китайської влади, які змогли стабілізувати ситуацію з поширенням коронавірусу, і сказав, що Україна зацікавлена у вивченні цього досвіду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram