ГоловнаПолітика

Брат Єрмака назвав оприлюднені Леросом відео "нарізкою з вирваним контекстом"

"Це спрямована атака на мого брата Андрія Єрмака".

Брат Єрмака назвав оприлюднені Леросом відео "нарізкою з вирваним контекстом"
Фото: facebook.com/geo.ya.1

Брат голови Офісу президента Андрія Єрмака прокоментував відео, оприлюднені народним депутатом Гео Леросом. Він стверджує, що це "нарізка з вирваним контекстом".

У фейсбуці Дениса Єрмака йдеться, що він як голова ГО "Українське бюро національного розвитку" (з зарплатою 12 тисяч гривень на місяць) збирає ідеї та пропозиції, щоб передавати їх в органи державної влади.

На відео нібито зображені фрагменти цих зустрічей.

"На плівках я зустрічаюся з різними людьми, які пропонують різні проєкти та ідеї, а також висвітлюють наявні проблеми і корупційні схеми, які є у відповідних структурах. Я з самого початку діяльності розповідав про свій принцип роботи: нам важливі саме проєкти, а не люди, які просто хочуть зайняти посади, адже наше бюро і я особисто ніяк до призначень не причетні. Але якщо проєкт доречний, вигідний для держави - я, відповідно до закону, направляю сам проєкт і резюме його автора органам державної влади", - заявив Єрмак.

У своєму пості він прокоментував усі оприлюднені відео. Наприклад, з приводу відео з "дівчинкою, яка дуже сильно хоче очолити "[Палац] Україна" або "Зовнішекспоцентр", Єрмак написав, що програма реформування підприємств цієї кандидатки була дуже слабкою і зустріч нічим не закінчилася.

Відео з пропозицією 620 тисяч доларів за посаду директора Іллічівського порту Денис Єрмак назвав "конкретною провокацією на злочин під запис" і запевнив, що грошей не брав.

"Хто під мене «підкладав» деякі «торпеди» і з якою метою, та ще й використовуючи спеціальне складне обладнання - не знаю, але зрозуміло, що це спрямована атака на мого брата Андрія Єрмака, який дуже заважає певним олігархам і особливо російським спецслужбам", - заявив Єрмак.

Нагадаємо, 29 березня Лерос виклав у фейсбуці відео, на яких людина, схожа на Дениса Єрмака, проводить переговори про працевлаштування неназваних осіб на посади в органах влади.

У відповідь голова ОПУ Андрій Єрмак звернувся в СБУ і ДБР, щоб встановити походження відео і звинуватив депутата в помсті за зрив кадрового призначення.

Лерос, своєю чергою, звернувся до НАБУ, де розслідують факт імовірного зловживання впливом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram