ГоловнаПолітика

Україна не визнає вибори в Нагірному Карабасі, - МЗС

"Результати цих псевдовиборів не мають ніяких правових наслідків і суперечать нормам і принципам міжнародного права".

Україна не визнає вибори в Нагірному Карабасі, - МЗС
Фото: korrespondent.net

Україна вважає незаконними "президентські і парламентські вибори", які пройшли у вівторок, 31 березня, в самопроголошеній "Нагірно-Карабахській республіці", Азербайджан.

Про це йдеться в заяві МЗС України, оприлюдненій на сайті зовнішньополітичного відомства.

"Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує проведення так званих президентських і парламентських виборів, які відбулися 31 березня на території Нагірного Карабаху, Азербайджанська Республіка", - йдеться в повідомленні.

У МЗС підкреслюють, що "результати цих псевдовиборів не мають ніяких правових наслідків і суперечать нормам і принципам міжнародного права".

"Україна в черговий раз висловлює свою підтримку суверенітету і територіальної цілісності Азербайджанської Республіки в її міжнародно визнаних кордонах і виступає за мирне врегулювання нагірно-карабахського конфлікту", - відзначають в українському МЗС.

Варто відзначити, що 31 березня відзначається присвячений пам'яті жертв Березневих подій 1918 року в Баку і Бакинській губернії День геноциду азербайджанців, який визнано тільки в Азербайджані.

Азербайджан втратив контроль над територією Нагірного Карабаху і семи районів в результаті конфлікту з вірменським населенням регіону і Вірменією на початку 1990-х років. У травні 1994-го між Вірменією і самопроголошеною "Нагірно-Карабахською республікою", з одного боку, і Азербайджаном, з іншого, було встановлено режим припинення вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram