ГоловнаПолітика

Депутати дозволили Міноборони продовжити договори про закупівлю харчування до кінця року

Рада прийняла зміни до бюджету щодо харчування військовослужбовців.

Депутати дозволили Міноборони продовжити договори про закупівлю харчування до кінця року
Фото: mil.gov.ua

Верховна Рада підтримала за основу та в цілому урядовий законопроєкт №3254 "Про внесення зміни до закону "Про державний бюджет України на 2020 рік" про безперервне забезпечення харчування військовослужбовців".

За прийняття законопроєкту №3254 за основу проголосували 300 нардепів, передають "Українські новини".

Документ пропонує внести зміни до закону про держбюджет і дозволити Міністерству оборони і Міністерству внутрішніх справ продовжити до 31 грудня 2020 року термін дії договорів про закупівлю послуг із харчування, які діяли в 2019 році.

Також Міноборони має намір звернутися в правоохоронні органи для з'ясування причин відмови від надання послуг переможцем конкурсу. Термін дії договору 2019 року закінчився 21 березня 2020 року.

Нагадаємо, 26 березня Міноборони заявило, що проблеми з харчуванням в армії були короткочасними і виникли після відмови компанії, яка виграла торги на організацію харчування для небойових частин, від підписання договору.

Повідомлялося, що Міноборони хоче розв'язати проблему, що склалася шляхом продовження договорів з діючими постачальниками. Допомоги від місцевої влади армія наразі не потребує.

Перехід на нову систему харчування ЗСУ почали в 2018 році, це дозволило збільшити набір продуктів з 30 до 400 одиниць. Планувалося, що до кінця 2019 на нову систему харчування за каталогом переведуть 100% особового складу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram