ГоловнаПолітика

Разумков запропонував провести ще одне позачергове засідання Ради для розгляду єдиного законопроєкту

Це проєкт закону про внесення змін до держбюджету щодо безперервного забезпечення харчування військовослужбовців.

Разумков запропонував провести ще одне позачергове засідання Ради для розгляду єдиного законопроєкту
Фото: facebook/Дмитро Разумков

Спікер парламенту Дмитро Разумков запропонував провести 30 березня ще одне позачергове засідання для розгляду законопроєкту про внесення змін до держбюджету про безперервне забезпечення харчування військовослужбовців. Про це пише "Укрінформ".

За словами Разумкова, законопроєкт №3254 - єдиний на порядку денному другого позачергового засідання.

"Є пропозиція, якщо буде стовідсоткова підтримка всіх фракцій, через рішення погоджувальної (ради, - ред.) провести додаткове позачергове засідання, яке пройде відразу після першого позачергового засідання. Воно складатиметься з одного питання - №3254", - повідомив він.

Разумков додав, що до нього звернулися декілька фракцій з пропозицією внести цей законопроєкт до порядку денного, однак порядок першого засідання вже було сформовано, його не можна доповнювати.

Нагадаємо, Офіс президента звернувся до голів облдержадміністрацій та Київської міської держадміністрації, щоб вони були готові безоплатно допомогти військовим частинам Збройних сил України в організації харчування особового складу в зв'язку з можливими проблемами через епідемію коронавірусу.

Міністерство оборони заявило, що проблеми з харчуванням в армії були короткочасними і виникли після відмови компанії, яка виграла торги на організацію харчування для небойових частин, від підписання договору.

30 березня на 14:00 заплановано позачергове засідання парламенту, на якому розглянуть 13 питань, зокрема про боротьбу з коронавірусом і призначення нових міністрів.

Раніше про можливість двох поспіль позачергових засідань повідомляв голова фракції "СН" Давид Арахамія. За його словами, на другому позачерговому пленарному засіданні Рада може розглянути законопроєкти про банки і продаж землі.

Однак розгляд так званого "антиколомойського" законопроєкту про банки в парламентському Комітеті з питань фінансів, митної та податкової політики було заблоковано через відсутність кворуму. Засідання комітету перенесли на 13:00.

Президент України Володимир Зеленський напередодні попередив депутатів, що від їх рішення в понеділок залежить, чи отримає Україна 10 мільярдів доларів міжнародної фінансової допомоги, чи зіткнеться з загрозою дефолту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram