ГоловнаПолітика

ЄС і "Голос" підтримають законопроєкт про банки

Рішення з приводу підтримки законопроєкта про продаж землі фракції поки що не прийняли   

ЄС і "Голос" підтримають законопроєкт про банки
Фото: eurosolidarity.org

Фракція "Європейська солідарність" підтримає законопроєкт про банки ("антиколомойський законопроєкт"), але поки що не визначилася з голосуванням щодо законопроєкту про ринок землі.

Про це сказав журналістам експрезидент, народний депутат Петро Порошенко після засідання голів фракцій у Верховній Раді.

"Сьогодні обговорювали законопроєкт про банки. Я хочу наголосити, що навіть ті страшні випробування, які життя посилає фінансово-банківській системі, демонструє, що банківська система сьогодні перебуває у здоровому вигляді. Тому ми, безумовно, прийняли рішення підтримати банківський законопроєкт, який гарантує захист інтересів платників податків", - заявив Порошенко.

Нардеп додав, що остаточне рішення з приводу законопроєкту про ринок землі ЄС ухвалить завтра, коли буде ясний остаточний проєкт.

"Європейська солідарність" у цих умовах категорично проти продажу землі. Нашим ультиматумом є те, що державна земля має залишатися державною без обмежень термінів. Ми подивимося, чи буде комітет враховувати наші поправки. Поки що нам сказали, що вирішили піти назустріч і заборонити продаж державної муніципальної землі", - сказав Порошенко.

Нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк повідомив, що фракція також підтримає законопроєкт про банки.

"Ми від фракції підтримали розгляду законопроєкту про банки і вважаємо, що в тій ситуації, у якій є Україна, ми повинні показати, що можемо захищені наші інтереси і не допустити дефолту. На жаль, деякі фракції виступили проти - це "Батьківщина" і група "За майбутнє", тому, за станом на зараз, я так розумінню, його не буде на цьому позачерговому засіданні", - зазначив Железняк.

Нардеп від "Голосу" також додав, що рішення з приводу законопроєкту про землю фракція ухвалить завтра після засідання комітету.

Зазначимо, у "Слузі народу" раніше заявляли, що мають намір подати на позачергове засідання Ради обидва законопроєкти.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram