ГоловнаПолітика

Зеленський анонсував "Всеукраїнську школу онлайн"

Проєкт стартує з понеділка, 6 квітня.

Зеленський анонсував "Всеукраїнську школу онлайн"
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський нонсував масштабний проєкт для дистанційного навчання школярів "Всеукраїнська школа онлайн".

В оприлюдненому 29 березня відеозверненні глава держави повідомив, що проєкт стартує з понеділка, 6 квітня.

"У рамках проєкту 40 педагогів з Києва на час карантину стануть вчителями для всієї України. Зараз проходять щоденні зйомки уроків для учнів з п'ятого по одинадцятий клас. За збалансованою програмою Міністерства освіти і науки викладається 11 предметів", - сказав він.

Навчатися дистанційно школярі зможуть у Facebook і YouTube. Також уроки щоранку транслюватимуть українські телеканали, які, як зазначив президент, "з радістю приєдналися до цієї важливої місії".

"За кожним класом буде закріплений один або кілька телеканалів. Їх перелік, а також розклад уроків на тиждень з'явиться зовсім скоро. Закликаємо батьків стежити за новинами й заохочувати дітей до перегляду. Власне, приєднатися до цього пізнавальному контенту можна всією сім'єю. А тому - залишаємося вдома. Вчимося вдома", - закликав українців глава держави.

Згідно з офіційними даними Міністерства охорони здоров'я, в Україні зафіксовано 418 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 9 летальних, 5 пацієнтів одужали (4 дорослих, 1 дитина).

До 24 квітня в Україні оголошено карантин і надзвичайну ситуацію.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram