ГоловнаПолітика

Зеленський зажадав, щоб маски з'явилися в кожній аптеці і не за завищеними цінами

Президент анонсував кілька поставок засобів захисту і тестів з Китаю наступного тижня.

Зеленський зажадав, щоб маски з'явилися в кожній аптеці і не за завищеними цінами
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський зажадав, щоб у кожній аптеці з'явилися медичні маски.. Про це глава держави сказав у неділю під час традиційної онлайн наради з представниками Кабміну, Генштабу, РНБО та правоохоронних органів, йдеться на сайті президента.

"У кожній аптеці повинні бути маски. І не за завищеними в десятки разів цінами, а за нормальними, доступними. І важливо, щоб були захищені наші медики, адже вони сьогодні фактично на передовій. Повинні бути захищені нацгвардійці і обов'язково - наші військові", - сказав Зеленський.

Президент анонсував кілька поставок засобів захисту і тестів з Китаю наступного тижня.

"Уже другий літак привіз сьогодні засоби для індивідуального захисту, дезінфекції, необхідне медичне обладнання. У виробників величезні черги за речами, необхідними для подолання інфекції. Але для українського уряду вони роблять пріоритет, завдяки чому нам не потрібно чекати закупівлі тижнями.  Наступного тижня ми чекаємо прибуття ще кількох літаків", - повідомив глава держави.

Раніше повідомлялося, що з Китаю в аеропорт "Бориспіль" прибула партія засобів захисту, зокрема, 1,8 млн медичних масок, 300 тисяч респіраторів, 35 тисяч костюмів захисту. Їх розподілять між усіма областями. Кошти призначені для лікарів, поліцейських і військових.

Перший літак з Китаю 23 березня привіз в Україну ПЛР-тести і 250 тис. тестів для експрес-діагностики коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram