ГоловнаПолітика

"Слуга народу" заявила, що відмовляється від державного фінансування

Партія готова віддати 105 млн гривень у стабфонд.

"Слуга народу" заявила, що відмовляється від державного фінансування
Фото: Макс Требухов

Політична партія "Слуга народу" заявила, що відмовляється від державного фінансування.

Про це йдеться в заяві партії.

Національне агентство з питань запобігання корупції на початку 2020 року повідомило, що "Слуга народу" повинна отримати 140,6 млн гривень. Гроші виділяють щоквартально однаковими сумами, тобто партія готова відмовитися від 105 млн гривень за три квартали 2020 року.

"Ми просимо перенаправити всю суму бюджетного фінансування діяльності партії в стабілізаційний фонд, що створюється Кабінетом Міністрів, і скерувати ці гроші на потреби українських медиків, які борються сьогодні з пандемією коронавірусу", - сказав голова партії Олександр Корнієнко.

"Слуга народу" закликає парламентські партії наслідувати її приклад.

"Загальна сума, яку спрямовують законом на діяльність партій, становить 212,6 млн грн [за три квартали]. За ці кошти країна зможе забезпечити медиків належною кількістю засобів індивідуального захисту, здійснити доплати за роботу в умовах пандемії або витратити їх на інші цілі, які українські медики визнають пріоритетними", - повідомила партія.

Нагадаємо, в жовтні 2015 року Верховна Рада прийняла закон про фінансування політичних партій з держбюджету, згідно з яким з 1 липня 2016 року було введено державне фінансування партій пропорційно до рівня їх підтримки на виборах.

Право на фінансування отримали партії, які на парламентських виборах 2014 року пройшли у Верховну Раду (подолали 5% бар'єр).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram