ГоловнаПолітика

​Тимошенко допустила, що позачергове засідання Рада проведе під відкритим небом (оновлено)

У "Слузі народу" розглядають варіант стадіону.

​Тимошенко допустила, що позачергове засідання Рада проведе під відкритим небом (оновлено)
Фото: ba.org.ua

Позачергове пленарне засідання Верховної Ради може відбутися під відкритим небом.

Про це в ефірі телеканалу ZIK заявила лідер парламентської фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

"Засідання парламенту буде, може, на свіжому повітрі в суботу, прямо у дворі Верховної Ради", - цитує Тимошенко Інтерфакс-Україна.

Оновлення. Заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук підтвердила, що в зв'язку з пандемією коронавірусу депутати Ради розглядають можливість провести засідання на відкритому майданчику, наприклад, на стадіоні.

"Дійсно, ми розглядали такий варіант "Б" - провести сесію, очевидно вже не цю сесію, яка буде в суботу, але можливо пізніше, або на майданчику свіжому повітрі, це може бути стадіон або великий концертний зал. Ми думали про такий варіант, але остаточного рішення немає", - сказав нардеп в ефірі hromadske.

Кравчук додала, що щоб провести засідання в іншому залі або на вулиці, треба зібратися хоча б один раз і за це проголосувати.

"Що стосується відеозв'язку і відеоголосувань, то це ще складніше, тому що є роз'яснення Конституційного суду, що це повинні бути фізичні збори депутатів", - зазначила вона.

Коли парламент збереться на позачергове засідання, поки невідомо. За словами заступника голови фракції "Слуга народу" Євгенії Кравчук, для розгляду законопроєкту про економічні заходи через поширення коронавірусу Рада може зібратися в четвер.

За даними інших джерел, позачергове засідання Ради перенесли на суботу, 28 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram