ГоловнаПолітика

Кулеба закликав ЄС не давати Росії маніпулювати пандемією для зняття санкцій

"Це маніпуляція, оскільки ЄС ввів санкції не через коронавірус, а через агресію Росії проти України".

Кулеба закликав ЄС не давати Росії маніпулювати пандемією для зняття санкцій
Дмитрий Кулеба
Фото: Пресс-служба МИДа

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Королівства Данія Єппе Кофод. Сторони обговорили питання боротьби з коронавірусом, допомоги українцям, які залишаються в Данії, а також звернув увагу колеги на спроби Росії маніпулювати пандемією COVID-19 для зняття санкцій.

Про це повідомляється на сайті МЗС.

"Ми піклуємося про наших громадян в усьому світі. Прошу вас всіляко допомагати українцям, які перебувають в Данії в умовах обмеження транспортного сполучення та подорожей. Буду вдячний, якщо на час пандемії не будете застосовувати санкції за прострочені документи для тих, хто зараз не може виїхати з країни. Зі свого боку, Україна надаватиме аналогічне сприяння громадянам Данії", - сказав Кулеба.

Він також вказав на спроби Росії маніпулювати пандемією і її заклики зняти санкції під прикриттям гуманітарних міркувань.

"Це маніпуляція, оскільки ЄС ввів санкції не через коронавірус, а через агресію Росії проти України. Відповідно, вони можуть бути пов'язані виключно з виконанням Росією своїх зобов'язань в контексті мирного врегулювання і деокупації українських територій Донбасу і Криму", - підкреслив Кулеба.

Кофод запевнив, що підтримує саме такий підхід.

Глава українського МЗС звернувся до нього з проханням донести ці застереження і позиції України і до інших колег у країнах ЄС.

Нагадаємо, 13 березня Євросоюз продовжив на пів року санкції проти причетних до окупації України.

У кінці лютого США продовжили санкції проти РФ через агресію в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram