ГоловнаПолітика

Фонд Порошенка передав партію реанімаційного медичного обладнання у Львівський обласний госпіталь

А також в Міську клінічну лікарню N21 в Дніпрі.

Фонд Порошенка передав партію реанімаційного медичного обладнання у Львівський обласний госпіталь
Фото: eurosolidarity.org

Фонд Порошенка передав партію реанімаційного обладнання та медичної апаратури у Львівський обласний госпіталь. У переліку, зокрема, аспіратори, монітори пацієнта, пульсоксиметри, шприцові помпи, ларингоскопи та інше обладнання, яке було придбане на запит медиків і необхідне при лікуванні пацієнтів з ускладненнями коронавірусної хвороби, повідомили на сайті партії. 

За словами заступника Генерального директора госпіталю Романа Середича, медзаклад є установою першої лінії. Тобто у випадку, коли спеціалізована інфекційна лікарня Львова не буде справлятися через сплеск захворюваності, пацієнтів будуть розміщувати в госпіталі. Тож обладнання для діагностики та інтенсивної терапії вкрай необхідне. «Хочу подякувати нашим друзям, можна сказати, тому що ми вже пліч-о-пліч зустрічаємо виклик не вперше. Зараз, на жаль, людство і зокрема наша Львівщина стикається з проблемою хворих на коронавірусну інфекцію.Завдяки волонтерам, депутатам ми отримуємо найбільш необхідне. Все, що привезли сьогодні, це дуже добре обладнання для надання медичної допомоги хворим», – наголосив представник медустанови. 

«Сьогодні дуже важливо, щоб всі небайдужі об’єднали свої зусилля перед бідою, яка прийшла на нашу землю. І сьогодні ми, представники «Європейської Солідарності», за допомогою Благодійного Фонду Порошенка маємо можливість передати для Львівщини обладнання, яке точно краще підготує і цей госпіталь, і всю систему охорони здоров’я до зустрічі із викликом пандемії. Я переконаний, що такий добрий приклад має бути підтриманий всією Україною. Все суспільство має об’єднатися в боротьбі з загрозою, яка сьогодні прийшла на нашу землю», – зазначив народний депутат Олег Синютка. 

«Це великий перелік медичного обладнання, яке ми привезли від фонду Петра Порошенка на Львівщину. Так само ми будемо надавати допомогу іншим лікарням. Ми стикнулися з тим, що в лікарнях по всій Україні дуже часто немає елементарного:  у лікарів немає елементарних масок чи одноразових халатів. Тому я хочу подякувати Фонду Порошенка за таку допомогу і звернути увагу всіх благодійників – до кого ви б не належали, які б політичні сили не представляли, які б бізнесові кола не представляли. Україна постає перед викликом, і всі ми маємо бути сильнішими, ніж інколи буває наша держава. Так було в 14 році, коли почалася агресія, так відбувається зараз. Коли ми разом – ми можемо перемогти і агресора, і будь-який вірус», – наголосив народний депутат Микола Княжицький. 

Нагадаємо, днями Київська міська клінічна лікарні швидкої допомоги отримала 10 апаратів штучної вентиляції легенів, які були повністю відновлені коштом Фонду Порошенка. 

Також партію обладнання від Фонду Порошенка отримає Міська клінічна лікарня N21 у Дніпрі. А в найближчі дні обладнання буде передане в медичні установи в інших областях України. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram