ГоловнаПолітика

Ємець виступив за введення надзвичайного стану в Україні

"Це треба було робити з самого початку".

Ємець виступив за введення надзвичайного стану в Україні
Илья Емец

Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець виступив за введення надзвичайного стану в Україні через епідемію коронавірусу.

Про це він сказав увечері в неділю в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Я говорив про це ще з першого дня своєї роботи в уряді. Це треба було робити із самого початку. Якби це вдалося, то такого поширення, яке зараз геометрично розвивається, не було б", - сказав Ємець.

Надзвичайний стан можуть вводити тимчасово (від 30 до 60 днів) на всій території України або в деяких областях під час виникнення надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру загальнодержавного рівня, що призвели або можуть призвести до людських і матеріальних втрат, створюють загрозу життю і здоров'ю громадян, або при спробі захоплення державної влади чи зміни конституційного ладу України та ін. Цей правовий режим дає додаткові повноваження органам влади, місцевого самоврядування. І, що важливо, допускає обмеження конституційних прав громадян і юридичних осіб.

Установлюється особливий режим в'їзду і виїзду, а також обмеження свободи пересування територією, де вводиться надзвичайний стан; обмеження руху транспортних засобів та їхній огляд; посилення охорони громадського порядку і об'єктів, що забезпечують життєдіяльність населення та народного господарства; забороняється проведення масових заходів, страйків; можливе примусове вилучення (або відчуження) майна юридичних і фізичних осіб і т.

Нагадаємо, що станом на вечір 22 березня в Україні виявили 73 випадки коронавірусної хвороби COVID-19.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram