ГоловнаПолітика

Кличко оголосив про посилення карантину в Києві

Громадський транспорт закривають майже для всіх.

Мер Києва Віталій Кличко оголосив про посилення карантинних заходів у столиці.

"Я звертаюся до киян. Ми живемо в нових реаліях, які багато, на жаль, досі не зрозуміли. Інфекція коронавірусу стрімко поширюється, а введені обмежувальні заходи дотримуються далеко не всіма киянами та підприємствами. Міська влада, розуміючи всю серйозність ситуації і можливі наслідки для здоров'я і життя людей, змушена ввести більш суворі обмеження", - сказав Кличко в суботу у відеозверненні.

Він розповів, що ці обмеження будуть в тому числі засновані на досвіді китайського міста Ухань, первинного вогнища коронавірусної інфекції. За його словами, одна з головних рекомендацій китайців - максимальне обмеження контактів між людьми і ізоляція населення по домівках.

"Коло контактів у одного носія - від 35 до 100 осіб. Тому вірус і поширюється так швидко. У цих умовах ми повинні застосовувати більш дієві заходи для обмеження соціальних контактів в нашому місті. Тому з понеділка, 23 березня, громадський транспорт столиці буде перевозити виключно тих пасажирів, які їхатимуть на роботу на підприємства, які забезпечують критично важливі сфери нашого життя", - повідомив він.

Під цю категорію потрапляють:

  • медпрацівники;
  • рятувальники;

   -    правоохоронці;

   -    працівники ЖКГ;

   -    співробітники продуктових магазинів;

   -    співробітники аптек;

   -    робітники стратегічних підприємств.

"Для таких перевезень розроблені маршрути для громадського транспорту, схеми яких будуть опубліковані вже сьогодні", - повідомив він.

Для проїзду в громадському транспорті вводиться спецпропуск.

Фото: КМДА

"Усі інші користуватися громадським транспортом на час обмежень не зможуть. Я розумію, що це дуже непопулярний крок, але мені зараз не до рейтингів, не до популізму. Головне утримати ситуацію і виграти час. Не дати вірусу охопити столицю", - сказав Кличко.

За його словами, контролювати проїзд в транспорті буде Національна поліція.

Обмеження на пересування особистим транспортом поки не вводяться.

При цьому мер закликав киян залишатися вдома. "Не потрібно влаштовувати шашлики в парках, вести дітей на дитячі майданчики, гуляти компаніями на вулиці. Ваше здоров'я - у ваших руках", - сказав Кличко.

Нагадаємо, що сьогодні четвертий день в Києві не працює метрополітен, а в наземному транспорті діє обмеження на кількість людей, які одночасно можуть перебувати в автобусі, тролейбусі або трамваї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram