ГоловнаПолітика

Візити Путіна до Криму - це ознака невпевненості, - Кулеба

18 березня президент РФ відвідав анексований півострів.

Візити Путіна до Криму - це ознака невпевненості, - Кулеба
Дмитрий Кулеба
Фото: Lb.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулба вважає візити президента Росії Володимира Путіна в анексований Крим ознакою невпевненості.

Про це він розповів в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Взагалі я вважаю, що візити Путіна до Криму - це ознака невпевненості. Тому що коли ти впевнений в тому, що у тебе все там добре і все нормально, ти не їздиш туди регулярно, щоб своєю особистою присутністю "надихати" і вирішувати якісь проблеми. Те, що він постійно туди навідується, то це ознака того, що є невпевненість, потрібно ще комусь щось доводити. І вони це роблять", - сказав Кулеба.

За його словами, МЗС має постійні заходи реагування на візити Путіна до Криму.

"Ми рефлексуємо, висловлюємо протест, інформуємо партнерів. По суті це все накопичення такої юридичної бази для підтвердження подальшої позиції", - зазначив Кулеба.

Нагадаємо, 18 березня, в шосту річницю анексії Криму Росією, Путін прибув до Севастополя, де провів низку заходів. Перед поїздкою Адміністрація президента РФ вимагала від людей, які супроводжували Путіна, терміново здати тест на коронавірус.

Українське МЗС висловило Росії протест через незаконний візит Путіна до Криму та Севастополя.

До цього в Криму з 17 березня заборонили проводити будь-які спортивні, святкові, публічні та інші масові заходи. Крим і Севастополь ввели "режим підвищеної готовності" через коронавірус.

18 березня Кабінет Міністрів України вніс зміни до свого розпорядження N291-р від 14 березня 2020 року, надавши Держприкордонслужбі право пропускати українців на в'їзд і виїзд на територію анексованого Криму під час карантину за наявності гуманітарних потреб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram