ГоловнаПолітика

Зеленський закликав обмежити пасажирські перевезення між містами і зупинити метро

Це можуть зробити вже в понеділок на позачерговому засіданні уряду.

Президент Володимир Зеленський звернувся до Кабінету Міністрів з проханням посилити обмежувальні заходи для запобігання подальшому поширенню коронавірусної хвороби COVID-19.

Це може бути зроблено вже в понеділок на позачерговому засіданні уряду.

На думку президента, ці заходи повинні включати ось що:

  1. З 17 березня - заборона на роботу закладів культури, ТРЦ, ресторанів, кафе, фітнес-центрів і т.ін. Ресторани і кафе зможуть продовжити роботу тільки на доставку їжі.
  2. З 12:00 18 березня - зупинка залізничного, авіа- і автобусного міжміського та міжобласного пасажирського сполучення, зупинка роботи метрополітену. Міські перевезення зможуть виконуватися, якщо в маршрутці менш ніж 10 осіб, в автобусі, тролейбусі і трамваї - менш ніж 20 осіб.
  3. Переговори з Міжнародним валютним фондом про отримання фінансової підтримки для подолання наслідків коронавірусу.
  4. Програма кредитних канікул для малого і середнього бізнесу.
  5. Введення з 17 березня режиму надзвичайної ситуації в областях, де були підтверджені випадки коронавірусної хвороби (Чернівецька та Житомирська).
  6. Відстрочка планових заходів і операцій у лікарнях. Максимальне перепрофілювання медзакладів на приймання хворих із COVID-19.
  7. Заборонити масові зібрання (від 10 осіб), включно з церковними обрядами і церемоніями.
  8. Обмеження експорту продуктів харчування.
  9. Гарантія безперебійної роботи продуктових і господарських магазинів, АЗС, аптек, банків, страхових компаній; підприємств критичної інфраструктури, вантажного транспорту.

Нагадаємо, що станом на 16 березня в Україні виявили п'ять випадків COVID-19: чотири - в Чернівецькій області, один - у Житомирській області. Одна хвора жінка померла.

У той самий час один чоловік у Чернівецькій області вже здав перший з двох тестів на наявність хвороби - він негативний, тож незабаром його можуть виписати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram