ГоловнаПолітика

МЗС спростувало заяву словацького прем'єра про продаж Україною 2 млн масок у Німеччину

"Україна не торгує здоров'ям своїх громадян".

МЗС спростувало заяву словацького прем'єра про продаж Україною 2 млн масок у Німеччину
Здание МИД Украины
Фото: предоставлено автором

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба офіційно спростував заяву прем'єр-міністра Словаччини Петера Пеллегріні про продаж 2 млн медичних масок в Німеччину.

Про це він сказав під час брифінгу в понеділок.

"Хочу поставити крапку в історії, яка вчора потрапила на перші шпальти, з обвинуваченнями від прем'єр-міністра Словаччини на адресу України. Він сказав, що Словаччина намагалася купити в Україні маски за готівку, але німці запропонували більше, перебили словацьку пропозицію і викупили ці маски", - заявив він.

"Пункт перший. Україна не торгує здоров'ям своїх громадян. В Україні запроваджено заборону на експорт масок, і тому будь-яка спроба в обхід закону здійснити цей експорт, буде каратися. І якщо Словаччина таке планувала, то планувала це зробити в обхід закону. І останнє: ми перевірили всі бази даних, провели консультації на всіх рівнях і не виявили жодних ознак, що той обсяг масок, про який говорив прем'єр-міністр Словаччини, потрапив до Німеччини", - сказав Кулеба.

Нагадаємо, що з України мінімум до червня заборонено вивезення товарів протиепідемічного призначення, зокрема медичні рукавички, маски, респіратори, халати, захисні окуляри.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram