ГоловнаПолітика

УГКЦ дозволила в умовах карантину не ходити на служби

"Ми зобов'язані дотримуватися правил, які випливають з приписів органів влади".

УГКЦ дозволила в умовах карантину не ходити на служби
Фото: news.ugcc.ua

Українська греко-католицька церква дозволила своїм парафіянам не ходити на богослужіння через загрозу поширення коронавірусу.

Про це йдеться на сайті УГКЦ.

"Ми зобов'язані дотримуватися всіх правил, які випливають з певних приписів органів державної влади", - заявив глава церкви Святослав, коментуючи заборону масових зібрань, що увів Кабінет Міністрів з 12 березня.

Він підкреслив, що УГКЦ навіть заохочує людей похилого віку, для яких новий коронавірус небезпечний найбільше, залишатися вдома. "Закликаємо людей похилого віку та батьків з дітьми залишатися вдома, адже вони перебувають в зоні найбільшого ризику ... Можна використовувати трансляції богослужінь за допомогою сучасних засобів комунікації. Заохочуємо священників відповідати на прохання віруючих приділяти їм таїнства сповіді і причастя вдома, особливо коли мова йде про хворих осіб", - сказав Святослав.

УГКЦ також дозволила в умовах карантину не цілувати ікони. "У цей період може бути виправданим не прикладатися і не цілувати ікони", - йдеться в заяві церкви

Святослав також застеріг від стигматизації або негативного ставлення до хворих COVID-19 або тих, у кого підозрюють цю хворобу.

"Ніхто спеціально сам не хоче захворіти на цю недугу. Людина може навіть не знати, що вона хвора. Не потрібно ставитися з упередженням до свого ближнього. Бо Слово Боже і заповідь любові до ближнього діють навіть під час епідемії", - сказав митрополит.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram