ГоловнаПолітика

У Полтавській області викрили розкрадання понад мільйона гривень на ремонті ліцею

Підрядники штучно завищували вартість будматеріалів і виконаних робіт.

У Полтавській області викрили розкрадання понад мільйона гривень на ремонті ліцею
Фото: ssu.gov.ua

СБУ викрила розкрадання більш ніж мільйона держкоштів, призначених для ремонту ліцею в Полтавській області. Про це повідомив пресцентр СБУ.

За попередніми даними слідства, розкрадання грошей організували представники комерційних структур, які були залучені до проведення капітального ремонту ліцею на території Кременчуцького району.

Для реалізації угоди підрядники штучно завищували вартість будматеріалів і виконаних робіт, зокрема здійснення термомодернізації будівлі ліцею.

За оперативною інформацією, упродовж 2018 року і першого півріччя 2019 року ділки привласнили понад мільйон гривень.

Під час обшуків за місцями роботи та проживання фігурантів правоохоронці виявили відомості про фактичні витрати підрядних підприємств і іншу фінансову документацію з доказами проведення операції.

У рамках кримінального провадження за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення до відповідальності осіб, причетних до цієї діяльності.

Нагадаємо, в грудні СБУ викрила керівників одного з департаментів міської ради Южноукраїнська на привласненні грошей, призначених для реконструкції дитячого садка. Вони теж вкрали понад мільйон гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram