ГоловнаПолітика

В.о. голови ДБР подала до суду проти Центру протидії корупції та "Української правди"

Керівник правоохоронного органу вимагає справедливості та 150 тисяч гривень.

В.о. голови ДБР подала до суду проти Центру протидії корупції та "Української правди"
Фото: Макс Требухов

Виконувачка обов'язків голови Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова подала до суду проти Центру протидії корупції та "Української правди" за статтю "Спрут Авакова: Як "тимчасовий міністр" нарощує свій вплив у силовому блоці".

Про це йдеться у фейсбуці Венедіктової.

В.о. голови ДБР вимагає у відповідачів (а їх троє: ПП "Українська правда", Олена Притула та ГО "Центр протидії корупції") 150 тисяч гривень.

"Окреслює соціальну мету. Перше - показати (і робити це системно), що брехати має стати економічно невигідним. І зупинити спотворення самої ідеї контролю громадянського суспільства за владою. Друге - мені досить встановити справедливість. Сума позову - 150 тис. грн - порівну від кожного відповідача", - йдеться в повідомленні.  

Венедіктова заявила, що стаття на УП містить факти, які не відповідають дійсності. Зокрема, вона наполягає, що її чоловік Денис Колесник не впливає на кадрову політику Державного бюро розслідувань, а Руслан Бірюков не був призначений її радником завдяки Колеснику.

Чоловік Венедіктової працює в Департаменті кіберполіції. У статті УП говорилося, що Венедіктова бере свого чоловіка на важливі зустрічі та навіть на співбесіди з потенційними співробітниками.

Позов розгляне Печерський суд Києва.

Голова правління ЦПК Віталій Шабунін прокоментував судові претензії Венедіктової жартом: "Позов, сподіваюся, вона написала краще, ніж підозру Порошенку".

Нагадаємо, Ірина Венедіктова, яка очолювала в парламенті комітет з питань правової політики, була 27 грудня призначена президентом Володимиром Зеленським тимчасовою в.о. директора ДБР. Попередній директор, Роман Труба, був звільнений.

Це стало можливим після того, як 24 грудня Зеленський підписав закон про перезапуск Державного бюро розслідувань. Директор ДБР отримає повноваження одноосібного прийняття рішень і нестиме всю повноту відповідальності за результати діяльності ДБР. Якщо вони будуть незадовільними, його можна буде зняти.

Повноваження нинішнього директора ДБР і його заступників припинилися достроково. Нового директора виберуть на конкурсі, доти виконуватиме його обов'язки призначений президентом тимчасовий керівник.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram