ГоловнаПолітика

Зеленський розповів, чому змінив Кабмін і чого очікує від Нацбанку

За словами президента, українські олігархи не мають ніякого впливу на уряд

Зеленський розповів, чому змінив Кабмін і чого очікує від Нацбанку
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підкреслює, що українські олігархи не мають ніякого впливу на уряд України.

Про це він заявив в інтерв'ю Bloomberg Quint, передає "Інтерфакс-Україна".

"Їм належить 70% -80% активів в цій країні. Кожен менеджер в Україні працював на одного з них або якось пов'язаний з одним з них. І вони наймають кращих - ми повинні це розуміти", - сказав президент.

Зміну українського уряду Зеленський пояснив необхідністю реакції на ефективність його роботи.

"Коли ви робите такі глибокі зміни в країні, ви не можете зазнати невдачі. Мова йде не про ваші особисті рейтинги, не про те, що вас можуть вигнати з влади, а про те, що в України більше ніколи не буде можливості зробити це" , - зазначив він.

Bloomberg відзначає, що Зеленський бере на себе відповідальність за деякі ключові починання, зокрема, прийняття законів про скасування заборони на продаж сільськогосподарських земель та у справах захисту націоналізації найбільшого банку України "Приватбанку" в 2016 році, чого домагається МВФ.

У матеріалі йдеться, що Зеленський виступає за незалежність Національного банку, але при цьому він критикує його через те, що НБУ підтримує найвищі в регіоні витрати на позики.

"Я не планую міняти будь-яку людину в країні, що працює чесно і ефективно. Але ми домовилися з центральним банком про деякі речі, які вони можуть зробити. Якщо вони дають нам це, це означає, що вони ефективні. Я все ще чекаю", - сказав президент.

Нагадаємо, 4 березня Рада звільнила Олексія Гончарука і його уряд і призначила новим прем'єром Дениса Шмигаля, який ще в минулому році працював директором ТЕС, а до призначення главою Кабміну був віцепрем'єром і міністром розвитку громад і територій.

Детальніше про новий уряд читайте в матеріалі LB.ua "Перезавантаження Кабміну: «нові мізки і серця» замість «нових облич»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram