ГоловнаПолітика

Рада схвалила допуск іноземних військових на навчання в Україну

Витрати на навчання передбачають майже 64 млн гривень з боку України.

Рада схвалила допуск іноземних військових на навчання в Україну
Фото: Макс Левин

Верховна Рада 4 березня підтримала законопроєкт №3003, який дозволяє іноземним військовим взяти участь у навчаннях на території України в 2020 році.

За документ проголосували 289 народних депутатів, передає Укрінформ.

Законом схвалюється рішення президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України для участі в багатонаціональних військових навчаннях.

Йдеться про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2020 році для участі у багатонаціональних навчаннях з підготовки підрозділів збройних сил, українсько-американських навчаннях "Репід Трайдент-2020", українсько-молдавських навчаннях "Південь-2020", українсько-американських навчаннях "Сі Бриз-2020", українсько-румунських навчаннях "Ріверайн-2020" та українсько-британських навчаннях "Ворієр Вотчер-2020".

Фінансування видатків, пов'язаних з підготовкою та проведенням багатонаціональних навчань за участю Збройних Сил України на території країни та за її межами у 2020 році, на суму 63 824,3 тис. гривень планується здійснити в межах асигнувань, передбачених законом "Про Державний бюджет України на 2020 рік" Міністерству оборони України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram