ГоловнаПолітика

Аваков повинен залишитися в оновленому Кабміні на посаді голови МВС, - Монастирський

Міністр внутрішніх справ в Україні не змінюється вже шість років.

Аваков повинен залишитися в оновленому Кабміні на посаді голови МВС, - Монастирський
Фото: Пресс-служба Кабмина

Арсен Аваков має залишитися в оновленому Кабміні на посаді голови Міністерства внутрішніх справ.

Про це в коментарі LB.ua заявив голова комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, депутат від фракції "Слуга народу" Денис Монастирський.

"Ми розуміємо, що велика частина Кабміну є кандидатами на вихід з уряду. Чому? Тому що на певних своїх напрямках міністерства просто не впоралися. Це можна сказати про більшість міністерств. Крім одного - це Міністерство внутрішніх справ. Тому що в цьому напрямку однозначно треба визнати - це одне з найсильніших міністерств. Думаю, з цим погодяться багато моїх колег і депутатів", - заявив він.

Голова профільного парламентського комітету прогнозує, що Авакова перепризначать у новий склад Кабміну.

"Переконаний, що міністр Аваков має залишитися в новому уряді. Думаю, що до нього питань точно буде найменше. Адже в багатьох напрямках він дійсно підставив плече своїм колегам у Кабміні. Я маю на увазі евакуацію наших людей з Уханя через коронавірус. Хоча це була пряма відповідальність Міністерства охорони здоров'я, але Нацгвардія і Поліція підставили плече - і масових заворушень не було. Так, є питання до Міністерства охорони здоров'я щодо забезпечення правильної комунікації. Тому мій прогноз - міністр Аваков однозначно повинен залишитися працювати в оновленому Кабміні. Він працює в міністерстві вже шість років. І за цей час фактично в усіх напрямках у МВС забезпечено лад. Міністр справляється з тими викликами, які стоять перед МВС", - вважає нардеп.

Нагадаємо, що Арсен Аваков став головою МВС незабаром після втечі Віктора Януковича, на початку 2014 року.

У листопаді 2014 року Авакова перепризначили міністром після позачергових виборів Верховної Ради, у квітні 2016 року - після призначення прем'єром Володимира Гройсмана і в серпні 2019 року - після приходу на посаду прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram