ГоловнаПолітика

Уряд готує індексацію пенсій на вересень (оновлено)

Середній розмір пенсії зросте на 216 гривень.

Уряд готує індексацію пенсій на вересень (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомив, що рішення про індексацію пенсій ще не прийнято, але перебуває на стадії розробки. Про це він повідомив на пресконференції.

Гончарук також зазначив, що, відповідно до закону, уряд упродовж року має прийняти рішення про це.

"Упродовж року приймаємо рішення, з якого моменту і з якої дати має бути індексація. Це рішення ще в стані розробки", - сказав він.

У 2019 році перший автоматичний перерахунок пенсій відбувся 1 березня.

Оновлення. Міністерка соціальної політики Юлія Соколовська повідомила у фейсбуці, що індексація пенсій запланована на вересень 2020 року.

Уряд проведе індексацію пенсій, після чого їх розмір зросте.

"Це плановий і закладений у бюджеті перерахунок. Наш уряд запланував це на вересень. У середньому внаслідок індексації розмір пенсії зросте на 216 гривень на місяць", - написала міністерка.

Вона додала, що індексації заплановані і на наступні роки. Крім того, згідно з новою стратегією підвищення пенсій, додаткове зростання виплат буде здійснюватися в декілька етапів:

- 2020 рік - пенсіонери віком від 80 років (з урахуванням індексації вже в цьому році їхні пенсії в середньому зростуть на 700 гривень на місяць);

- далі - від 78 років;

- ще через рік - від 75 і так далі.

А якщо парламент підтримає законопроєкт №2494, то вже з цього місяця самотні пенсіонери віком старші за 80 років отримуватимуть допомогу на догляд. Очікується, що таку допомогу в розмірі 670 гривень щомісяця отримуватимуть близько 100 тис. пенсіонерів.

Нагадаємо, в грудні президент Володимир Зеленський анонсував, що влада планує в 2020 році суттєво підвищити пенсії для людей віком від 80 років. Розмір виплат повинен збільшитися на 400-1100 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram