ГоловнаПолітика

"Слуга народу" пообіцяла серйозну розмову Рябошапці, Ситнику і Гончаруку. Рябошапка відставку спростовує (оновлено)

У середу пройде позачергове засідання Верховної Ради.

"Слуга народу" пообіцяла серйозну розмову Рябошапці, Ситнику і Гончаруку. Рябошапка відставку спростовує (оновлено)
Фото: Аня Стешенко

Фракція "Слуга народу" має намір провести в середу на позачерговому засіданні "серйозну розмову" з керівництвом Офісу генерального прокурора, Національного антикорупційного бюро та Кабінету Міністрів.

Про це на засіданні погоджувальної ради Верховної Ради в понеділок сказав заступник голови фракції Олександр Корнієнко.

"Дуже важливо буде в середу провести серйозну розмову з нашими колегами, які очолюють наші правоохоронні органи. Передусім з керівником Генеральної прокуратури Русланом Рябошапкою в плані того, як відбувається реформа прокуратури і чому, як це часто буває у нас в Україні, велика системна реформа заважає поточній роботі, заважає висувати підозру", - сказав депутат.

"Також є непроста розмова з Антикорупційним бюро, яке нам довго розповідало, що їм заважає відсутність політичної волі. Виявилося, що президенти змінюються, політична воля змінюється, а роботи знову немає. Потім заважала відсутність Антикорупційного суду. Суд отримав приміщення і почав діяльність - знову роботи немає. Тобто потрібно порушувати конкретні питання, як цю роботу налагоджувати", - додав він.

За словами Корнієнка, є питання і до керівництва МВС і СБУ. "До ДБР, напевно, поки що найменше питань, недавно тільки перезавантажене", - сказав він.

Депутат підкреслив, що є претензії і до Кабінету Міністрів.

"Як так сталося, що курс, обраний 73% населення і підтверджений на парламентських виборах, за фактом люди не відчувають у кишенях, у платіжках не відчувають, у системних реформах не відчувають", - сказав він.

За його словами, уряд потребує інституційних змін.

Разом з тим у розмові з LB.ua Руслан Рябошапка спростував інформацію про його відставку за власним бажанням. "У розмові з LB.ua - [Рабошапка] запевнив: заяву "за власним бажанням" подавати не збирається і всі ці розмови - неправда", - йдеться в тексті шеф-редактора LB.ua Соні Кошкіної (Пере)завантаження. 

Нагадаємо, що Верховна Рада третій пленарний тиждень перебуває в процесі розгляду правок до законопроєкту про ринок землі і, за регламентом, не може розглядати нічого іншого. Тому для прийняття термінових законопроєктів президент Володимир Зеленський зажадав від депутатів зібратися на позачергове засідання.

Воно розпочнеться о 16:00 у середу, 4 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram