ГоловнаПолітика

Пристайко погодився з висунутими Лавровим умовами для нового саміту "нормандської четвірки"

Міністр зазначив, що варто припинити стріляти, щоб українські солдати не гинули.

Пристайко погодився з висунутими Лавровим умовами для нового саміту "нормандської четвірки"
Фото: Укринформ

Зустріч лідерів країн "нормандського формату" не відбудеться, поки Україна не виконає всі 7 пунктів комюніке, ухваленого за результатами "нормандського саміту" в Парижі.

Про це повідомив міністр закордонних справ Вадим Пристайко в інтерв'ю на каналі "Україна 24".

"Ми не повинні ставити "квітень" і все. Наша задача, щоб ми виконали всі 7 пунктів", - сказав він.

Зокрема, міністр зазначив, що варто припинити стріляти, щоб українські солдати не гинули. Він зазначив, що в січні цього року на Донбасі загинуло більше солдатів, ніж у січні минулого року.

Також, за словами Пристайка, зустріч не може відбутися до ухвалення Верховною Радою законопроєкту "про поглиблену децентралізації" замість змін до Конституції. Він наголосив, що розгляд законопроєкту можливий тільки після закінчення розгляду парламентом близько 3 тис. правок щодо законопроєкту "про землю", що відсуває зустріч "нормандського формату".

10 лютого Пристайко заявив, що не бачить підготовки до можливого проведення нової зустрічі "нормандської четвірки".

Про те, що новий саміт "нормандської четвірки" має відбутися у квітні в Берліні, президенти Німеччини, Франції, України і РФ домовилися на зустрічі в Парижі. 15 лютого Макрон цю домовленість підтвердив.

17 лютого прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що немає ясності, у якому місяці може пройти зустріч. Він говорив, що це питання ще обговорюється. 26 лютого голова російського МЗС Сергій Лавров заявив, що новий саміт у "нормандському форматі" може відбутися після виконання рішень попереднього саміту, а саме закріплення в законодавстві України "особливого статусу Донбасу".    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram