ГоловнаПолітика

Гончарук: заяву про відставку не писав і з Зеленським про це не говорив

"Скільки себе пам'ятаю, мене звільняють".

Гончарук: заяву про відставку не писав і з Зеленським про це не говорив
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук прокоментував непідтверджену інформацію про те, що його може замінити бізнесмен Сергій Тігіпко.

"Скільки я себе пам'ятаю, мене звільняють", - пожартував Гончарук на брифінгу після засідання уряду в середу.

"Уряд працює в нормальному, звичайному режимі, щодня ми наступаємо на хвіст якійсь корупційній лавочці... Тому для мене звична вже поява такої інформації в ЗМІ. Ні, жодних заяв я не писав, з президентом відповідних тем не обговорював", - сказав прем'єр.

При цьому він розповів, що зустрічався із Сергієм Тігіпком, "як і з багатьма іншими". "За останній місяць я подивився близько 20 осіб. Нам потрібне посилення радниками на кожну посаду в уряді, людьми, які добре розуміють, що таке промисловість", - сказав Гончарук.

Він додав, що очікує подальших публікацій ЗМІ про його майбутнє.

Нагадаємо, що 25 лютого газета Kyiv Post з посиланням на джерела повідомила про те, що президент Володимир Зеленський розглядає кандидатуру на посаду прем'єр-міністра.

Джерела LB.ua цю інформацію підтвердили. Один зі співрозмовників заявив, що це питання вирішене на 99%.

Олексій Гончарук очолив уряд наприкінці серпня 2019 року, ставши наймолодшим прем'єр-міністром в історії України. До цього він очолював аналітичну організацію "Офіс ефективного регулювання" (BRDO).

17 січня стало відомо, що Гончарук написав заяву про відставку і передав її Зеленському. Це сталося після того, як у мережу "злили" файли, змонтовані з фрагментів записів нарад в уряді.

Тоді відставка Гончарука не відбулася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram