ГоловнаПолітика

Дубілет назвав непотрібними 70% звітів обладміністрацій

Через два-три тижні Кабмін ліквідує значну частину паперових звітів чиновників.

Дубілет назвав непотрібними 70% звітів обладміністрацій
Фото: Макс Левин

У Кабінеті Міністрів підрахували, що близько 70% поданих звітів держслужбовців «не потрібні і їх ніхто не відкриває», а близько 10% звітів не потрібні офіційно. Про це у своєму телеграмі написав міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет.

«Разом з міністерствами й іншими органами влади скасовуємо всю цю безглузду роботу. Частину вже скасували, ще частину скасуємо протягом двох-трьох тижнів максимум», - зазначив міністр.

Він розповів, що його команда провела аналіз, які звіти готують для уряду обласні державні адміністрації та Київська міська державна адміністрація на постійних засадах. Під час перевірки виявили «багато неефективного».

«Усього їх виявилося 4185 звітів. Раз на місяць або квартал тисячі держслужбовців по всій країні готують ці нескінченні документи... Досліджували, хто користується або хоча б відкриває ці звіти. Виявилося, що майже 3 тис. (70%) цих звітів не потрібні», - додав Дубілет.

Він підкреслю, що підготовка цих звітів займає купу часу, але майже завжди «просто накопичується в запорошених шафах без усякого сенсу».

Також голова Кабміну повідомив, що близько 10% звітів не потрібні були навіть офіційно. Їх свого часу скасовували, проте «забували повідомити про це регіонах».

Нагадаємо, раніше в Кабміні визначили 24 показники ефективності, згідно з якими будуть щоквартально оцінювати голів обласних держадміністрацій. Перше підбиття підсумків згідно з цими критеріями буде за результатами першого кварталу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram