ГоловнаПолітика

Вища рада правосуддя не дозволила заарештувати голову суду, підозрюваного у хабарництві

Леоніду Закревському закидають неодноразове отримання хабарів через посередника.

Вища рада правосуддя не дозволила заарештувати голову суду, підозрюваного у хабарництві
Архивное фото
Фото: Lb.ua

Вища рада правосуддя повернула подання заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького про надання згоди на утримання під вартою судді Володимирецького районного суду Рівненської області Леоніда Закревського.

Про це повідомляється на сайті ВРП.

"У клопотанні зазначено, що Закревський Л. В. підозрюється у проханні надати неправомірну вигоду посадовій особі, яка посідає відповідальне становище, за вчинення посадовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй службового становища, тобто в скоєнні злочину, передбаченого частиною третьою статті 368 КК України. Також Закревський Л. В. підозрюється в отриманні неправомірної вигоди за вплив на ухвалення рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, тобто у скоєнні злочину, передбаченого частиною другою статті 369-2 КК України", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що подання мотивоване тим, що є ризик того, що Закревський може переховуватися від слідства, знищити документи, що мають значення для встановлення обставин кримінального злочину, впливати на свідків, а також перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

Однак ВРП вирішила повернути подання, оскільки воно "не містить усіх необхідних відомостей, передбачених ст. 58 Закону "Про Вищу раду правосуддя" та ст. 184 Кримінально-процесуального кодексу".

Нагадаємо, 12 лютого НАБУ проводило обшуки у Володимирецькому районному суді, головою якого є Закревський. 21 лютого Закревському повідомили про підозру в отриманні хабарів та зловживанні становищем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram