ГоловнаПолітика

Ми відмовилися купувати бронеавтомобілі "Козак" за 8,4 млн, а зараз Міноборони купує їх за 9,4, - Пашинський

Політик вважає, що його ім'ям намагаються прикрити "одну з найбільших в історії Міноборони корупційних оборудок".

Ми відмовилися купувати бронеавтомобілі "Козак" за 8,4 млн, а зараз Міноборони купує їх за 9,4, - Пашинський
Фото: Lb.uа

Уранці 24 лютого детективи НАБУ прийшли до колишнього народного депутата Сергія Пашинського з обшуками. Політик вважає, що його ім'ям намагаються прикрити "одну з найбільших в історії Міноборони корупційних оборудок".

Про це Пашинський повідомив у фейсбуці.

"Сьогодні о 7 ранку до мене прийшли детективи НАБУ в супроводі спецназу для проведення обшуку у справі, де я обвинувачуюся в організації виробництва броньованих автомобілів" Варта" з метою заволодіння бюджетними коштами. Фактично, за час мого ув'язнення була проведена одна з найбільших в історії Міноборони корупційних оборудок, яку тепер намагаються прикрити черговими звинуваченнями на мою адресу", - написав Пашинський.

Політик прокоментував скандал, пов'язаний із закупівлею бронеавтомобілів Міністерством оборони.

"У березні 2019 згідно із Законом про нацбезпеки, прийнятого ВР, Комітет з безпеки та оборони, який я на той момент очолював, отримав повноваження погоджувати оборонне замовлення. На початку серпня Комітет отримав документи для узгодження змін та доповнень до державного оборонного замовлення. Уважно вивчивши запропонований документ у присутності представників Міністерства оборони та Генштабу, Комітет одноголосно проголосував за документ із зауваженнями. Цим рішенням фактично блокувалася закупівля 40 автомобілів "Козак" за ціною 8 млн. 400 тис. грн., оскільки були сумніви в об'єктивності їх ціни. Та й не вважали, що на той момент закупівля цих машин була актуальною для підняття обороноздатності нашої держави.

Фото: facebook.com/Сергій Пашинський

Після того, як мені вдалося вийти на свободу після сфальсифікованих звинувачень, які мені були пред'явлені ДБР, я з журналістських розслідувань з подивом дізнався, що вже новий склад Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони погодив закупівлю 50 авто "Козак" вже за ціною 9 млн . 400 тис. грн. в грудні. З того ж журналістського розслідування я дізнався, що автомобілі "Варта" закуповувалися за ціною 6 млн. 900 тис. грн. Звертаю увагу, що різниця на цьому контракті становить 125 (!) млн. грн. збитків державному бюджету. Але, виявляється, це тільки початок", - написав Сергій Пашинський.

"Мені щиро шкода тих детективів, які сьогодні займалися цією невдячною справою, і яким доведеться доводити що 6 млн. 900 тис. грн це більше ніж 9 млн. 400 тис. грн", - резюмував він.

Нагадаємо, що Пашинський з 7 жовтня 2019 перебував під вартою за старою справою про умисне тілесне ушкодження жителю Київської області В'ячеславу Хімікусу (ч.1 ст. 121 Кримінального кодексу).

18 грудня його відпустили під домашній арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram