ГоловнаПолітика

Директору ялтинського зоопарку дозволили виїжджати з Росії та Криму

Зубков був невиїзним із жовтня 2017 року.

Директору ялтинського зоопарку дозволили виїжджати з Росії та Криму
Олег Зубков
Фото: РИА

Підконтрольний Росії відділ судових приставів у Білогірському районі анексованого Криму дозволив власнику сафарі-парку "Тайган" і зоопарку "Казка" Олегу Зубкову виїжджати за межі півострова та сусідньої Росії.

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на відеозвернення підприємця.

"Мені було вручено постанову від виконавчої служби, про те, що всі обмеження з мене знімаються, я стану виїзним. Моє ім'я прибрано з бази. Однак це рішення було ухвалено ще 31 січня і до сьогодні я не був у законному порядку повідомлений про цю постанову. Уже звільнили і Демченка - фахівця, який нібито ухвалював рішення про продовження цих невиїздів. Але мені від цього не легше. Є структура, яка не випускала мене більш як два роки", - сказав Зубков.

За його словами, 3 березня в підконтрольному Росії Білогірському районному суді відбудеться засідання, де розглядатиметься заява сторони захисту Зубкова до виконавчої служби.

"Головне, що справа буде припинена, у зв'язку з тим, що вирішена ось така велика проблема про зняття невиїзду з Росії", - зазначив Олег Зубков.

Нагадаємо, 3 лютого в анексованому Криму Зубкова заарештували на два місяці за порушення раніше обраного запобіжного заходу - підписки про невиїзд і неявку на засідання в січні. Судові розгляди проти Зубкова були пов'язані з тим, що в липні 2018 року в сафарі-парку "Тайган" лев укусив туристку Ольгу Соломіну. За словами жінки, у момент нападу хижака Зубков був поруч, але "не зміг відразу втихомирити своїх тварин". Зубков же стверджує, що Соломіна була в нетверезому стані й "тіпала лева за гриву", через що він її і вкусив.

Після інциденту Росспоживнагляд провів перевірку в парку, але жодних порушень не виявив.

11 лютого "суд" відпустив Зубкова під нічний домашній арешт.

У Зубкова вже довгий час тривають конфлікти з російською "владою" півострова. 2016 року він відвідав понад 150 судових засідань, пов'язаних з численними штрафами і звинуваченнями на його адресу. У жовтні 2017 року Зубков отримав судову заборону на виїзд із Росії та анексованого нею Криму терміном на шість місяців. Причиною такого рішення стала відмова Зубкова закрити кафе, розташоване на території парку "Тайган".     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram