ГоловнаПолітика

Зеленський відправив у Нові Санжари секретаря РНБО

Раніше там пройшли протести проти розміщення евакуйованих з Уханя.

Зеленський відправив у Нові Санжари секретаря РНБО
Фото: okhtyrkamr.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов вилетів в селище Нові Санжари, де протестували проти розміщення евакуйованих з Уханя. Про це повідомляється на сайті відомства. 

"Вранці 22 лютого Данілов вилетів у Нові Санжари за дорученням президента Володимира Зеленського", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що Данілов детально ознайомиться з ситуацією, що склалася навколо розміщення евакуйованих з Китаю українців в медцентрі Нацгвардії "Нові Санжари".

Нагадаємо, в четвер 45 українців і 27 іноземців, евакуйовані з китайського Уханя через епідемію коронавірусу, прибули в Україну. Їх вирішили розмістити на карантин в медцентрі Нацгвардії "Нові Санжари" в Полтавській області.

У ніч на 20 лютого місцеві жителі протестували через розміщення евакуйованих громадян. Правоохоронці очистили дорогу до санаторію від мітингувальників, але вони не припинили їм перешкоджати. Зіткнення тривали, автобуси з евакуйованими закидали камінням. В результаті поліція затримала 24 учасників протесту, але вранці відпустила всіх, крім однієї людини. Її затримали на 72 години.

Під час зіткнень в Нових Санжарах постраждали дев'ять поліцейських і цивільний. Поліція почала два кримінальні провадження за фактом заворушень.

Зеленський визнав події в Нових Санжарах спланованими і пообіцяв покарати винних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram