ГоловнаПолітика

Венедіктова: Порошенко 30 разів не прийшов на допит, можливий силовий привід

Матеріали на привід передано в Офіс генерального прокурора.

Венедіктова: Порошенко 30 разів не прийшов на допит, можливий силовий привід
Фото: Державне бюро розслідувань

Виконувачка обов'язків голови Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова заявила, що колишній президент Петро Порошенко 30 разів не прийшов на допит. У зв'язку із цим Бюро підготувало пакет доказів для силового приводу.

Про це вона сказала в інтерв'ю LB.ua.

"Провадження просуваються дуже тяжко. Петро Олексійович не приходить на допити. Має таку звичку... У двох епізодах - перевищення лімітів неявки. І ми підготували пакети з доказами для приводу, їх перенаправили в Генеральну прокуратуру. Ми повинні погоджувати це з прокуратурою, потім передавати матеріали в суд. Нехай суд вирішує, чи достатньо підстав для приводу", - повідомила Венедіктова.

У той самий час вона сказала, що не хотіла б говорити про примусовий привід і сподівається, що Порошенко з'явиться добровільно.

"Завдання - просто виконувати процедуру. Показати, що люди, які пишуть і приймають закони, не можуть їх ігнорувати. Моє завдання як тимчасової виконувачки обов'язків директора - організувати роботу досудового розслідування. Як я буду виглядати в очах слідчих, в очах суспільства, якщо роблю свою роботу, а чоловік 30 разів не приходить допит?" - сказала Венедіктова.

При цьому вона визнала, що більшість кримінальних проваджень, які стосуються Порошенка, відкрито за заявами Андрія Портнова, колишнього заступника Адміністрації президента Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram