ГоловнаПолітика

Депутати "Слуги народу" виїхали на місце дислокації евакуйованих з Уханя

Персонал санаторію, Нацгвардія і поліція також перебуватимуть на обсервації.

Депутати "Слуги народу" виїхали на місце дислокації евакуйованих з Уханя
Александр Корниенко
Фото: Макс Левин

Депутати "Слуги народу" виїхали на місце дислокації евакуйованих з Уханя громадян Україня у смт. Нові Санжари у Полтавській області.

Про це повідомив лідер партії Олександр Корнієнко, інформує кореспондент LB.ua.

"Щодо ситуації у Нових Санжарах.... По-перше, ми відправили туди деяких наших депутатів - зараз вони вже там. Це мажоритарник по округу Геннадій Касай (комітет з питань нацбезпеки і розвідки, - ред.), це досвідчений лікар Максим Перебийніс і це Тетяна Циба з комітету свободи слова, яка теж з Полтавської області", - розповів він.

За словами Корнієнка, у першу чергу жителі Нових Санжар стурбовані тим, що санаторій, в якому будуть розміщені евакуйовані, розташований у межах населеного пункту.

"Люди хвилюються, щоб не було поширення вірусу. Хоча ми знаємо, що на борт допускалися тільки здорові громадяни", - підкреслив депутат. Він також зазначив, що бійці Нацгвардії поводяться максимально коректно, а серйозних порушень правопорядку не зафіксовано.

Глава парламентського комітету з питань здоров'я Михайло Радуцький повідомив, що весь персонал і Нацгвардія будуть разом з евакуйованими на обсервації 14 днів. Хворих на борту не було.

"По-перше, хочу підкреслити: в цьому санаторії немає хворих. Є люди, яких розміщують навіть не на карантин, а на обсервацію. 14 днів вони перебуватимуть під наглядом, і якщо у когось із них з'являться симптоми застуди, навіть не коронавірусу, то їх перенаправляють в інфекційне відділення, яке перевірено Всесвітньою організацією охорони здоров'я і готове для прийняття таких хворих", - сказав він.

Радуцький додав, що весь персонал теж протягом цих 14 днів не матиме можливості покинути територію санаторію. Це ж стосується співробітників Національної гвардії і Нацполіціі.

"Ці люди погодилися, що вони протягом 14 днів перебуватимуть там. І там така кількість людей, що вони будуть мати можливість і працювати, і відпочивати", - додав глава комітету охорони здоров'я.

Нагадаємо, сьогодні в Україну прибули 45 громадян України і 27 іноземців, а також екіпаж і супроводжуючі лікарі. Усі вони разом з водіями автобусів будуть поміщені на 14-денну обсервацію у медичному центрі Національної гвардії "Нові Санжари" у Полтавській області.

У середу ввечері і вранці четвер жителі смт перекривали дорогу на знак протесту. Між ними та правоохоронцями сталися сутички. В результаті поліція затримала 10 найбільш агресивно налаштованих осіб, які блокували дорогу міжрегіонального значення.

Президент Володимир Зеленський розкритикував українців, які намагаються перешкодити розміщенню евакуйованих з Китаю громадян. За його словами, бактеріологічна загроза в Україні набагато нижча, ніж загроза відсутності людяності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram