ГоловнаПолітика

Евакуацію громадян України з Китаю відклали на 20 лютого

Літак прилетить в Україну в четвер о 8 годині ранку.

Евакуацію громадян України з Китаю відклали на 20 лютого
Фото: EPA/UPG

Евакуацію громадян України з Китаю відклали на 20 лютого.

Про це повідомили на брифінгу в Кабінеті Міністрів увечері у вівторок.

"Літак сьогодні вночі буде виконувати рейс через місто Алмати в Ухань, повертається назад в Україну 20 числа приблизно о 8-й ранку", - сказав генеральний директор авіакомпанії SkyUp Євген Хайнацький.

За його словами, рейс будуть обслуговувати три екіпажі загальною чисельністю 17 співробітників, які зголосилися добровільно. Вони будуть максимально відокремлені від пасажирів під час перельоту.

Літаком з Китаю доправлять 49 громадян України і близько 25 іноземців - громадян Аргентини, Чорногорії, Ізраїлю, Норвегії, Панами, Коста-Рики, Домінікани, Еквадору й Іспанії.

"Україна неодноразово надавала допомогу іншим державам в евакуації. Найяскравіший приклад - це евакуація з Лівії судном "Ольшанський". Коли там почалася громадянська війна, ми вивезли кілька десятків громадян ЄС. Так само Україна отримувала допомогу в багатьох міжнародних ситуаціях, коли наші партнери допомагали в евакуації наших громадян. Так було в Сирії на початку громадянської війни, так було в багатьох інших випадках. Це нормальна міжнародна взаємодія", - сказав держсекретар МЗС Андрій Заяць.

Евакуйованих громадян - і українців, і іноземців - розмістять на 14-денну обсервацію в одному місці для виключення загрози поширення коронавірусу COVID-2019.

Нагадаємо, евакуація українців з Китаю мала відбутися ще 11 лютого, але згодом її відклали на 19 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram