ГоловнаПолітика

​ЦВК зареєструвала 40 кандидатів у депутати Ради в окрузі №179 Харківської області

Вибори відбудуться 15 березня.

​ЦВК зареєструвала 40 кандидатів у депутати Ради в окрузі №179 Харківської області
Глава ЦИК Олег Диденко
Фото: Макс Требухов

Центральна виборча комісія завершила реєстрацію кандидатів у депутати Верховної Ради на проміжних виборах в одномандатному виборчому окрузі №179 (Харківська область), які відбудуться 15 березня. Всього зареєстровано 40 кандидатів.

Про це повідомив голова ЦВК Олег Діденко, передають "Українські Новини".

"Цією постановою ми завершуємо реєстрацію кандидатів у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі №179 на проміжних виборах народного депутата 15 березня. Сумарно у нас зареєстровано 40 кандидатів", - сказав він.

У понеділок ЦВК зареєструвала 21 кандидата, серед яких колишня голова Харківської ОДА (2016-2019) Юлія Світлична (самовисування) та ексдепутат Ради від "Об'єднання "Самопоміч" Вікторія Пташник ("Європейська солідарність").

Раніше ЦВК зареєструвала кандидатом-самовисуванцем однофамілицю Світличної.

"Останнім часом у ЗМІ лунали звинувачення ЦВК у зловживанні своїми повноваженнями у зв'язку з реєстрацією клону Світличної. Хотів би звернути увагу, що ЦВК негативно ставиться до застосування будь-яких технологій на виборах і ми подавали пропозиції до Виборчого кодексу. У цьому конкретному випадку є питання - технологія це чи ні. Тому що ЦВК перевірила кандидата і в цьому випадку не було зміни імені, як це часто бувало раніше. Загалом, ми закликаємо громадськість і зацікавлені сторони шукати шляхи, щоб у законному порядку запобігати будь-яким зловживанням на виборах. Це питання законодавчого регулювання, а не повноважень ЦВК", - прокоментував Діденко.

Серед раніше зареєстрованих кандидатів від партії "Слуга народу" балотується Вікторія Алєксєйчук - радник голови Харківської ОДА Олексія Кучера на громадських засадах, довірена особа Володимира Зеленського на президентських виборах 2019 року.

До 2 березня включно зареєстровані кандидати мають право відмовитися від балотування. Таким чином, остаточний список кандидатів у депутати за округом №179 стане відомий 4 березня, коли ЦВК завершить скасування реєстрації тих, хто відмовився від балотування.

Нагадаємо, ЦВК має встановити результати виборів в окрузі №179 Харківської області до 30 березня включно.

Вибори пройдуть у зв'язку з призначенням головою ОДА депутата Ради від "Слуги народу" Олексія Кучера, обраного в цьому окрузі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram