ГоловнаПолітика

Нардеп Гончаренко закликав жителів Кубані згадати про свою незалежність

"Кубань - це нагадування про те, що може статися, якщо ми перестанемо чинити опір".

Нардеп Гончаренко закликав жителів Кубані згадати про свою незалежність
Фото: interfax.com.ua

16 лютого 1918 була проголошена незалежність Кубанської Народної Республіки. Про це в своєму YouTube-каналі розповів народний депутат Олексій Гончаренко і привітав з цим святом етнічних українців цього регіону.

"Чому нам важливо пам'ятати про Кубань? Кубань - це, по суті, ще одна форма української державності. Ця територія споконвіку пов'язана з Україною і українцями. Наша історія не може бути повною без згадки про Кубань, Зелений, Малиновий клин і всі інші землі, заселені українцями. Водночас, Кубань - це нагадування про те, що може статися, якщо ми перестанемо чинити опір. Ідентичність кубанців була стерта в результаті злочинної політики жорстокої асиміляції Кремля, яку він проводив щодо всіх підкорених народів. Традицію справжнього козацтва замінили "рядженими". Тому що козаками не можуть себе називати ті, хто прислуговує кремлівському царю і бореться проти всіх, хто прагне до свободи. Росія - тюрма народів, а Кубань, безумовно, стане нашим "островом свободи", — сказав Гончаренко.

Нагадаємо, в жовтні народні депутати України на чолі з Олексієм Гончаренком створили депутатське об'єднання, яке буде займатися поверненням в українське соціальне і культурне поле етнічних територій, зокрема Кубані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram