ГоловнаПолітика

Порошенко з Мюнхена: відсутність у нинішньої влади стратегії щодо Донбасу означає, що альтернативи "Мінську" немає

Важливо не просто утримувати українське питання в порядку денному, а й активно пропонувати нові ініціативи.    

Порошенко з Мюнхена: відсутність у нинішньої влади стратегії щодо Донбасу означає, що альтернативи "Мінську" немає
Фото: eurosolidarity.org

Відсутність стратегічних ідей у команді Зеленського щодо завершення російської агресії на Донбасі доводить, що альтернативи Мінському процесу немає.

Про це заявив п'ятий президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко, інформує пресслужба політсили.

"Відсутність ініціатив, відсутність стратегії як щодо внутрішнього законодавства, так і щодо зовнішніх позицій означає, що альтернативи "Мінську" не існує. Альтернативи закону про деокупацію Донбасу не існує. І в цих умовах доводиться обмежуватися тактичними речами", - зазначив Порошенко.

Політик наголосив, що Мюнхенська конференція з безпеки - це впливовий щорічний майданчик, де світові лідери обговорюють стратегію розвитку глобальної безпеки на наступний період. Саме тому так важливо не просто утримувати українське питання в порядку денному, а й активно пропонувати нові ідеї та ініціативи.

"Графік зустрічей був досить насичений. Це не просто бажання охопити якомога більше коло, а наполеглива і кропітка робота із захисту українських інтересів", - зазначив Порошенко.

Він нагадав, що під час своєї президентської каденції саме в Мюнхені обговорювалися санкції проти Росії, Мінські угоди і закон про деокупацію Донбасу.

"Щороку Україна виходила з тими чи іншими стратегічними ініціативами. На жаль, цього року ми мали за словами президента лише тактичні речі, іноді хаотичні, іноді суперечливі. Але для нас важливо, щоб на цих майданчиках ми намагалися продемонструвати єдність української позиції. Саме тому ми намагалися це провести в рамках двосторонніх консультацій", - зазначив Порошенко.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram