ГоловнаПолітика

Міжнародна підтримка України - копітка робота, і ми активно працюємо з усіма партнерами, - Порошенко

"Нам треба боротися - боротися за Україну. Сама по собі, з неба, безпека, підтримка не впаде".

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко в перший день Мюнхенської конференції з безпеки провів низку важливих зустрічей з міжнародними партнерами, під час яких обговорив збереження санкцій проти РФ і підтримку реформ в Україні.

Фото: eurosolidarity.org

Про це повідомляє пресслужба партії.

"Зараз Україна звучить у виступах ключових лідерів. І під час двосторонніх зустрічей, і під час публічних заходів нам треба зробити все, щоб виконати ті завдання, які стояли і стоять перед Україною останні роки. Це - збереження санкцій проти Російської Федерації, аж до повного звільнення української землі", - підкреслив Порошенко під час інтерв'ю журналістам.

Він зазначив, що важливо тримати в порядку денному не тільки питання Донбасу, але і Крим.

"Мова йде як про Донбас, так і про Крим. Питання Криму сьогодні порушувалося і під час двосторонніх зустрічей. Зустрічі у нас були дуже великі, тому що це майданчик, де їх організовувати надзвичайно легко. Ми провели переговори з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Відбулася дуже емоційна хороша розмова з Ненсі Пелосі - спікером Палати представників американського Конгресу. Були зустрічі з прем'єром Болгарії Бойко Борисовим і з багатьма лідерами, міністрами", - повідомив Порошенко.

"Дуже змістовна зустріч була з президентом Литви - двостороння. Це перша зустріч. Ви пам'ятаєте, наскільки важливу роль зіграла Литва за останні 5 років. Вона була перша, хто поставив нам смертельну зброю. Вона одна з перших захищала нас на Раді Європейського Союзу і ці позиції були дуже глибокі", - нагадав політик.

"Була конструктивна зустріч з американською делегацією. І дуже важлива зустріч з Крісталіною Георгієвою - виконавчим директором Міжнародного валютного фонду про продовження співпраці з МВФ, забезпечення стабільності фінансово-банківської системи країни. Це також для України надзвичайно важливо. За такий короткий термін тут була дуже насичена програма", - підсумував Порошенко.

Він зазначив, що, незважаючи на широку проукраїнську коаліцію, яка була збудована за 5 попередніх років, працювати над питаннями безпеки потрібно весь час.

"Нам треба боротися - боротися за Україну. Сама по собі, з неба, безпека, підтримка не впаде. Хтось думав, що за останні п'ять років це саме йде в руки і досить просто приїхати і посміхатися. Ні. Це копітка, важка дипломатична робота, яка вимагає координації з Міністерством закордонних справ, з лідерами країн. І на сьогоднішній день, на жаль, ми змушені були констатувати, що на час ця координація була втрачена. І зараз треба активно працювати для того, щоб цю координацію відновлювати. У тому числі і на Мюнхенській сфері безпеки конференції", - сказав політик.

"Наші міжнародні партнери виходять зі своїх національних інтересів. А наше завдання - переконати, що якщо Україна захищає свій суверенітет - вона захищає не тільки себе, але і всю Європу, і весь світ. Коли Україна захищає мій суверенітет - вона також захищає свободу і демократію у всьому світі. І підтримка України виходить з національних інтересів кожної держави. Ось цим я займався п'ять років свого президентства і зараз, як і обіцяв, я продовжую цю вперту, копітку роботу", - зазначив Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram