ГоловнаПолітика

У МЗС України повідомили, що "12 кроків до миру на Донбасі" не є офіційною позицією Мюнхенської конференції

Також цей документ не відображає позицію України.

У МЗС України повідомили, що "12 кроків до миру на Донбасі" не є офіційною позицією Мюнхенської конференції
Фото: EPA/UPG

Керівництво Мюнхенської конференції не визнає "12 кроків до посилення безпеки в Україні та євроатлантичному регіоні" офіційним документом. Це приватна ініціатива, тому її видалили з сайту конференції. Про це йдеться у відповіді МЗС України агентству "Укрінформ"

"Документ "12 кроків до посилення безпеки в Україні та євроатлантичному регіоні" був підготовлений неурядовою організацією Euro-Atlantic Security Leadership Group. Це приватна ініціатива групи експертів і політиків, небайдужих до питань міжнародної безпеки та ситуації в Україні, в тому числі збройної агресії Росії проти нашої держави", - повідомила речник Міністерства закордонних справ України Катерина Зеленко.

Вона підкреслила, що тези документа не відповідають офіційній позиції України. За її словами, керівництво Мюнхенської конференції з безпеки теж не вважає цей матеріал офіційним документом.

Нагадаємо, що через кілька годин після появи на сайті конференції документа він був видалений. За посиланням, що раніше вело на нього, розмістили повідомлення, що запитувана сторінка не може бути відображена.

У самому документі, крім відновлення роботи СЦКК і допуску Червоного Хреста на окуповану частину Донбасу, також пропонувалося створити конференцію з відновлення Донбасу за участю Росії, запустити механізм, що дозволяє пом'якшувати санкції, створити для відновлення Донбасу ЗВТ за участю капіталу ЄС і РФ, а також провести національний діалог в Україні щодо взаємодії зі своїми сусідами (в тому числі і з Росією) щодо питань історії, національної пам'яті, мови, прав меншин і т.ін.

Детальніше про це читайте в матеріалі LB.ua "12 ножів у спину революції". Що в Мюнхені пропонують Україні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram